söndag 4 september 2011

Målat, slipat och så målat igen...

Jag har målat och slipat i omgångar sen klockan åtta i morse. X är sjuker, hostar och snörvlar. Han har tillbringat dagen framför tvn, nerbäddad i soffan. Själv har jag hållit mig utomhus med mina penslar och pyttslar. En kanon dag var det idag, sooool! Ingenting är färdigt än så bilder på dagens aktivitet kommer först senare. I stället blir det några bilder som blev över när jag lekte Barn Sale här i trädgården : )


Nu innehåller väl bilderna inte så värst mycket egenodlad, närodlat eller hemproducerat. I alla fall inte så mycket som jag skulle vilja. Men äggen är i alla fall från våra egna höns. Och rosen växer i trädgården här.

Av Björnbär har jag gjort sylt och saft har jag gjort på rabarber. De få tomater det blir i år är fortfarande gröna, vi lär få äta dem till nyår...


Svamp får gå under "närodlat". Litervis har plockats i skogen runt huset.


En del burkar har det ändå blivit på min hylla övanför skafferiet trots lite magert råmatrial. Där står gele´på rödavinbär och rabarber. Saft har kokats på fläder och rabarber. Den enorma rabarberplantan har också gett flera burkar men marmelad. Mest nöjd är jag över björnbärssylten, jag hade aldrig ätit björnbär tidigare. Här växer björnbärsplantorna som ogräs : ))


Trevlig kväll på er!
1 kommentar:

  1. Tack för din spontana och varma kommentar på min blogg! Det är så kul att gå och grunna och fundera ut en ny dukning varje månad. Hoppas du får en fin start på den nya veckan
    Kram Pia

    SvaraRadera