lördag 18 augusti 2012

Totalt sönderriven. Efter flera timmar i skogen med hundarna så kom jag hem med två liter björnbär. Men jag är totalt sönderriven. Att plocka dessa ljuvligheter har sitt pris. Mina fingertoppar är sönderstuckna, låren har rivmärken kors och tvärs. Knäskålarna är fulla av små nålstick. Jag ömmar i handflatorna eftersom jag föll i snåren två gånger, tog emot mig med händerna och kände hur de markkrypande björnbärsgrenarnas taggar trängde in i handflatan. Försökte snabbt rycka upp handen och rev mig istället på handlederna... Det var varmt ute, väldigt varmt. Svetten rann innanför den alltför tjocka långärmade fliströjan och fötterna simmade i strumporna. Men någon annan klädsel är olämpligt när man ska tampas med naturens grymaste taggar.

Jag visste inte ens att det fanns så mycket björnbär så här nära vårt torp. Passerade kohagen på väg hem från min svamplösa hundpromenad och beslöt att utforska den tomma hagen lite och voila´ Där fanns ju hur mycket björnbärsbuskar som helst : ) Om några dar, när jag har läkt ihop lite så ska jag gå dit igen. Björnbär mognar nämligen några i taget så det finns en massa bär kvar att plocka. Kan ju tycka att kilopriset på björnbär borde vara högre med tanke på hur smärtsamt det är att plocka dem. Hundarna har lärt sig, de ger sig inte in i snåren. Lilla Anna trasslade in sig så pass förra året att hon stod och tjöt. Jag var tvungen att kämpa mig fram genom djävulssnåren och lyfta upp henne. Lessen satt hon sen och glodde på mig med flera synliga rivmärken på kroppen. I dag så låg alla hundarna och flämtade i värmen under slånbärsbuskarna medans jag fyllde korgen, slånbär har för övrigt löjliga taggar om man jämför ; )

 När jag fått ihop bär så att det skulle räcka till några burkar björnbärssylt så tog vi adjö av kohagen som låg så vackert mitt i skogen med rosa vildrosor, slånbärsbuskar, hundratals med surrande bin i hettan och björnbärsbuskar. Vackert som en dag men aj aj bara saker som sticks.

Har man slitit så, så har man rätt att rulla något bär i sockret och stoppa det rätt i mun : ))


Trevlig lördag!

******2 kommentarer:

  1. Vill man vara fin får man lida pin heter det ju, i detta fallet kanske det blir mer nåt åt hållet vill man äta fint får man stå ut med rivet skinn :P

    SvaraRadera