tisdag 14 augusti 2012

Den okända blomman.
Här är hon nu, blomman. Utslagen i all sin prakt och den doftar helt underbart. Jag har aldrig sett nåt liknande. Fick förslaget att det kunde vara en poinvallmo och när jag googlade på dem så såg det helt klart ut som om detta kunde vara en sån. De kan tydligen se ut lite hur som, i flera vackra färger, ofta fyllda. Min är fylld och härligt rosa. Jag ska försöka att komma ihåg att ta frön i från den. Det kanske inte blir likadana blommor men det kan ju bli nåt annat spännande till nästa sensommar.

Längtar lite redan : )Trevlig tisdag!

********

3 kommentarer:

 1. Det är nog en pionvallmo, även om jag har enstaka blommor bland mina blandade kornvallmo som ser liknande ut.

  Lite svårt att se storleken då det inte finns någon att jämföra med*s* Men vacker är den i alla fall, och vallmons frökapslar är i sig ett smycke som pryder på hösten.

  Var försiktig när du samlar in kapslar, för de spricker lätt och då far de små, små fröna all världens väg (men ofta landar de så det kommer blommor nästa år).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fick tips om att det var opiumvallmo, den ovanligare sorten med fyllda blommor på Alternativ.nu.

   Oavsett så är det ju Vallmo iaf. Vi har stor röd jätte Vallmo i en annan rabbatt så denna blir ju en fin kontrast. Om jag nu inte glömmer att spara fröna förståss : )) Jo jag ska vara försiktig så de inte går sönder : )

   Radera
 2. Otroligt vacker oavsett vad det är! =)

  SvaraRadera