tisdag 7 augusti 2012

Skumma blommor och lönnfack.

Det växer en skum blomma i min rabatt.

 Här ska endast växa blåa tremastare, två sorters pioner och en massa liljor av två sorter. Allt annat (mängder med kriskålsrötter) rensade jag bort i våras. Jag grävde om hela rabatten och var noga med att få bort just kirskålen. Denna spännande sak har tagit sig hit på egen hand och jag har inte en aning om vad det är. Ska bli hemskt spännande att se hur den ser ut när den slår ut : )

Sätter den frön kanske det är värt att försöka ta tillvara på dessa.


Det finns mycket som är spännande. Jag satt på huk framför pottskåpet jag köpte förra veckan. Skulle laga dörren som hängde lite på sniskan i de gamla gångjärnen. Satt och tittade in i skåpet och funderade. Det såg märkligt ut. Så djupt som det så ut att vara för att zinkbaljan skall få rum kändes lite märkligt. Kände med handen på ovansidan under locket där baljan ska sitta. Inte var det så djupt inte som det såg ut inne i skåpet. Pillade lite inne i skåpet och upptäckte ett lönnfack : ) Fick först inte ut det men sen så, bara att dra ut och där inne i en låda låg ett gammalt nummer av Blekinge läns tidning som på första sidan kungjorde att Drottning Louise var död. En gulnad gammal tidning från den 8 mars 1965.

Genast så skenade min fantasi i väg. För nästan 50 år sen så la någon morgontidningen i lådan och sen glömdes den bort. Kanske någon fick tidningen ditlagd varje morgon så att det bara var göra morgontoalett, plocka ut tidningen och sätta sig vid frukostbordet? Jag fantiserade nog upp ett tiotal scenarion om hur tidningen hamnat där och hur skåpet har används.

Det ledde också till funderingar om hur man skulle ha agerat om det hade legat en verklig skatt där. En börs med gamla sedlar? De är kanske värdelösa idag men ett etui med ett dyrbart smycke i. Hur gör man då? Annonserar efter arvingar/ägare eller bara skattar sin lyckliga stjärna och behåller dyrgripen : )

Jag tror jag hade behållit *skäms lite*

Trevlig tisdagskväll på er!

*****2 kommentarer:

  1. Jag tycker att blomman ser ut att kunna vara någon slags vallmo. Spännande att se när den slagit ut:)

    SvaraRadera