måndag 6 augusti 2012

Inlagd gurka.

 Två burkar med inlagd gurka. En med smörgåsgurka och en med saltgurka.

 Smörgåsgurkan la jag in för en vecka sen i en vanlig 1.2.3 lag. Det finns rätt mycket luftlök runt huset här så jag tog de små små lökarna och la in dem i burken.

I går fanns det återigen flera färdiga gurkor i landet så då blev det en burk med saltgurka. Recept hittade jag på nätet. Där stod att man skulle lägga ner några svarta vinbärsblad. Tyckte det lät kul men här finns det bara röda vinbär (än så länge) så det fick bli några sådana.

Jag hoppas det blir många gurkor i landet så att det blir fler burkar att njuta av senare i höst och vinter : )


Jag letar bloggar på nätet. Inte de vanliga inredningsbloggarna för dem är jag en smula trött på just nu. Jag letar bloggar där folk lever på landet med djur, gärna jordbruk, ekologiskt, närproducerat, driftiga människor. Eller bloggar där det skapas saker, gärna med ett miljötänk. Det går trögt med mitt letande. De flesta som bloggar om att de bor lantligt verkar vid en närmare granskning inte bo särskilt lantligt och skriver hellre om den senaste gräddsnipan (i en samling på ett par 100dra ) som de fyndat... och det är inte riktigt det jag letar efter. Sådana bloggar är trevliga men nu vill jag läsa om nåt annat.

Någon läsare som har några bloggtips till mig? Eller är det helt enkelt så att bondmoror och bondgubbar helt enkelt inte har tid att blogga om sin vardag?


Trevlig måndag på er allesammans!

 **********

2 kommentarer:

 1. Hej. Några bloggar från mig. Where the forest ends,Lev mer på mindre,Nisse i torpet. Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tacka för tipsen : ) Where the forest ends hade jag ju glömt bort, Tack! De övriga tror jag är nya för mig de måste kollas : ))

   <3

   Radera