söndag 26 augusti 2012

Söndagsloppis i Johannishus.


 I dag var det den jättestora loppisen i Johannishus, den är verkligen stor. Det är fotbollsklubben som arrangerar den och alla pengarna går till klubben. Förra året var första året som de höll den och det blev en succé. Så förmodligen även detta år. Vi åkte i god tid och två kilometer från loppisen så var det bilkö... Fler än oss som ville vara ute i god tid. Loppisen öppnade kl 12 och vi var framme tio minuter över. Och redan så var mycket sålt : )



Jag hittade dessa två helt felfria täcken. De är i jättebra kondition så de fick följa med hem. Två för 50 kronor, tycker jag är ett fynd. Jag har ett vinrött gamaldags täcke som hundarna bäddat sönder så det är dags att den går till soporna. Dessa är guldgula och gult är något jag alltid förr haft svårt för, men jag vet inte. Sen en bekant målade sitt kök gult så har jag svängt. Gult är en härlig färg om det kommer i rätt nyans.
Dessa täcken kommer antingen att få ligga i köksoffan eller så blir det plädar till soffan. Förr så bäddade man ju med över och underlakan och hade sådana här täcken. Det är kanske inte så praktiskt längre, men väldigt romantiskt. Täckena är ju lite smalare och kortare också än dagens täcken. Men de är tusen gånger vackrare : ) Jag kanske struntar i att det är lite opraktiskt och börjar bädda som förr, viker ner överlakanets kant över täcket så att brodyren syns. Det ser i alla fall fräscht och inbjudande ut : )

Är det kanske någon som vet hur man bäst tvättar såna här täcken?

Trevlig söndag!

******


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar