torsdag 20 januari 2011

Andra gången gillt....


Jodå det blev bullar i går, kanelbullar och ätliga sådana. Riktigt stiliga faktiskt. Men först så skulle det självklart jävlas...

Jag hittade ett recept på nätet för kanelbullar som lät enkelt och bra, följde det nästan till punkt och pricka. Körde ingredienserna i hushållsassistenten med degkrokar som en riktig husmor. La en handduk över bunken när degen skulle jäsa. Men se det var just den lilla lilla fåniga detaljen. Degfan jäste ju inte : ( Den bara låg där stum och död. Nåväl tänkte jag, den behöver nog bara mer tid och så lät jag den jäsa lite till... eller ligga i bunken en stund till för jäsa vilket den inte gjorde. Tröttnade på att vänta, välte ut klumpen på ett väl inmjölat bord och kavlade ut den. Smetade ut smör, kanel och socker, rullade ihop den och delade den i små bitar och så tjoff in i ugnen. 10 minuter senare såg bullarna lika dana ut som när jag ställde in plåten : (

Lät de stå inne 5 minuter till, nu var de något mörkare till färgen men definitivt inte ätbara och inte såg de ut som kanelbullar heller, mera som lite lätt brända degklumpar...

Jag avskyr verkligen att baka.

Tog ut plåten knackade lätt på "bullarna" som lät hårda, som trä ungefär. Välte av dem rätt ner i soppåsen. Satte mig i vardagsrummet och tjurade en stund. Mannen sa inte ett ord, han bara stirrade på tvn. Tur det, genom detta rådiga handlande så lever han idag ; )

När jag tjurat färdigt så blev jag förbannad. Ska det verkligen vara så förbaskat svårt att baka kanelbullar? ALLA verkar ju kunna det. Varför är då jag så totalt handikappad! Letade efter ett nytt recept på nätet, för självklart så måste det ju ha varit fel på receptet. Insåg att de flesta recept var likvärdiga men valde ändå att prova ett nytt.



Det var ett magiskt recept, degen jäste. Jag lyfte på handduken och glodde på den. Degen levde där under : )) Jag gjorde om hela proceduren på det mjölade bordet, skillnaden var märkbar. När jag välte bunken så gleeed degen ner på bakbordet. I förra försöken så ramlade den ur likt en död.



Efter några minuter i vedugnen så plockades plåtar ut med de mest fantastiska kanelbullar jag någonsin gjort : ) Varma, fluffiga och mjuka. Tänk vad ett bra recept kan göra för självkänslan.


Jag älskar att baka.


*************









3 kommentarer:

  1. Vad märkligt att den inte jäste upp! Men du verkar inte vara den som ger sig i första taget... ;0) Bullarna såg verkligen suuupergoda ut!

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  2. Hallå!

    Vilka fina hundar! Och en jätte mysig blogg!
    Ha en trevlig dag! Kramar Maria

    SvaraRadera
  3. Hihi, känner igen mig i din beskrivning...Vi bakar oftast med glutenfritt mjöl och då är risken att misslyckas ännu större...

    Men skam den som ger sig. Ibland lyckas man ju!

    Kram, Nicole

    SvaraRadera