lördag 21 september 2013

Och så skyller vi på Kina...

 Det var länge ett himla rabalder om Kinas tradition att linda små flickors fötter så att de skulle förbli just små. Små fötter är fortfarande oerhört attraktivt i Kina men jag tror att bruket att linda dem hårt redan på nyfödda små flickebarn har upphört. Vi i väst var förfärade... Många är de kvinnor som fått sina fötter och sin förmåga att gå förstörd i Kina.

 Vi här i vårt moderna samhälle har ju en betydligt sundare syn på kvinnan

 Eller?

 Det är nåt stort fel när till synes fullt normala kvinnor lägger sig på operationsbordet och kommer ut så här.

 Har man totalt tappat sin självkänsla och vill utplåna varje uns av egen karaktär. Ja då kan man gå hur långt som helst. Denna unga flicka har Barbie som ideal. Barbie, en plastdocka!?

 Eller denna tragedi. Rik med status räcker inte. När man träffar en betydligt yngre man så springer man raskt till kirurgen... Varje spår av de 80 åren måste tas bort... Så synd tycker jag.

  som föredrar ett älskat ansikte med karaktär.

Och vad vill jag nu med det här. Ja egentligen ingenting, min blogg, mina tankar. Men att fördöma länder som stympar människor om det så är lindandet av fötter eller könsstympning är helt klart rätt men vi borde nog se till vår egen byk först. Vi tvingar ingen till dessa operationer. De är frivilliga... eller är de det? Vi flickor får redan tidigt lära oss vad som är önskvärt och inte. Det är mer ett grupptryck. Vi i väst slår inte, vi går den psykiska vägen till underkastelse.

Som nån som blivit slagen sa: Det är inte smärtan av slaget som sätter spår, den bleknar. Det är det psykiska, den smärtan stannar kvar.

**********


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar