måndag 4 mars 2013

Visning i söndags.


I går var vi på visning och nu sitter jag här med en lunta papper som jag skall läsa igenom, sätta mig in i och förstå. Äpple, päron, körsbär, plommon och vindruvor på uppvuxen trädgårdstomt i all ära men det finns viktigare saker att tänka på vid husköp. Två stora lador med gris,ko, häst och fårstallar, jordkällare, bakugn och flera eldstäder var av alla fungerar låter ju fantastiskt. Den ena besiktningen är gjord 2010 och den senare 2012. Flera punkter har inte åtgärdats och det är dem som vi måste ta ställning till. Vad innebär de och vad kostar de att åtgärda dem. Pratar man med mäklaren så är han forcerad och mer fokuserad på annat vilket gör att vi blivit en smula misstänksamma. Det är jätte bra att köparen om denne vill kan få arrendera ytterligare mark av säljaren för en symbolisk summa men hur är det med taket på huset?

Genast när vi såg mäklaren så insåg vi att vi träffats förr på en annan visning. Vi la ett bud, han ville att vi skulle höja något. Vi tackade nej. Flera bud var lagda och vi tyckte inte att gården var värd mera. Nu stod han där igen mäklaren, kände igen oss och talade om för mig att det förra objektet försvunnit från hemmet. Jag vet sa jag, det är väl sålt. Det visade sig att de inte sålt gården. Nu skulle de ut med ett nytt utgångspris. Tvåhundra tusenkronor lägre denna gång. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka. Mäklaren var rätt fräck i telefonen redan då och sa att ja, ja vi skriver nog i veckan... så vi måste vara snabba att höja vårt bud. Jag var rätt fräck igår och sa att det nog inte blir sålt denna gång heller... (det skiljer femtiotusen på vårt bud) Jodå sa mäklaren vi har köpare. 
(Varför är då inte stället sålt undrar jag ? för mig själv)

Så även denna gång. Mäklaren mumlade om och om igen om sina danskar som skulle komma när han visade oss runt. "Var är nu danskarna, de har nog kört vilse, kommer inte danskarna snart"
Jag tänkte för mig själv, danskarna!? De har väl inga pengar längre.... : )) 

Så efter morgon rutinerna här hemma så sätter jag mig med pappersbunten och sorterar bort mäklarens lull-lull ur huvudet och går på våra egna intryck och vad som faktiskt står i papperna.
Gårdagens mäklare hade ett flertal bilhandlarklyschor på lut. Ett av de dummaste tycker jag är:
- Fast hade denna fastighet legat där och där... då hade priset varit ett heeeelt annat (sagt när man själv funderar på om man är villig att betala den summa som begärs)

Mitt svar mumlat för mig själv, tja men nu ligger ju inte fastigheten där, den ligger mitt i skogen bort om all redighet.

Trevlig måndag på er, förlåt ett något rörigt inlägg : )

******


 
2 kommentarer:

  1. Låter jättespännande! Bra att vara lite skeptisk mot mäklaren, de är nog riktigt slipade. Hoppas att ni finner det ni söker och till ett bra pris. Undrar lite hur mäklaren tänkte, prata om andra kunder som ska komma...känns nästan oartigt.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  2. Vilken usel försäljare! Det är ju världens äldsta trick att hota med andra köpare. Gå på magkänslan! Är det meningen att ni skall ha det får ni det också. Lycka till!

    SvaraRadera