tisdag 9 september 2014

Ljuva sjuttiotal!

 Jag kunde bara inte förstöra de vackra lockarna. De persikefärgade blev helt underbara med rosarött på klippsidan och mer åt gult ner på topparna. Men inte knalligt gult, snarare rödgult liksom. Jag får inte bilderna att göra färgen rättvisa. Dess lockar är färgade med Grönköttig spindling och jag tänker persika & sorbet när jag ser dem. De och de andra lockarna som jag färgade måste bara användas på nåt annat sätt än att bara spinna dem.
 

 
Alltså så delade jag dem i buntar och spann fast dem från klippsidan "tailspin" Det är ett litet pill men jag ångrar det inte. Jag är barnsligt glad i mina 70 tals influerade sjalar. Löst hängande runt nacken bara eller lätt lindad om halsen, både sjal och smycke i ett :)
 
Jag har lite ull kvar och jag kommer att göra samma sak med den. Nästa gång jag får chansen till Svartnos ull så blir det till att sticka av den men denna gång så blev det nåt annat. Så ni som väntar på rapport om stickat, sorry det bidde ett par sjalar istället.
 
Peace på er!
 
 
 
 
 
 
 


2 kommentarer:

  1. Så fantastiskt vackert. Härliga lockar och färger. Svartfjes sitter jag och väntar på i posten, nu blir jag ännu mera förväntansfull av dina lockar. Jag såg sån lockspinning med jazzturtle på träffen jag var på förra helgen, det såg himla svårt ut. Har du spunnit med en kärntråd eller bara direkt av lockarna. Ah, alltså, så stiligt det blev :)

    SvaraRadera
  2. Jag spann två singlar och sen när jag tvinnade dem sa tvinnade jag in lockarna. Jag drog i sär lockarna till lagom tjocklek och la dem löst i obundna buntar innan så att det skulle vara lätt att bara plocka en lock ur högen. Det är pilligt, det tar tid och jag har ingen artyarnflyer så det var mycket pyssel men det var väldigt roligt att spinna och jag är nöjd med dem :) Nathalie Redding, Namaste farm gör på ett annat sätt när hon gör sina, lägger in en länk

    http://youtu.be/2OrlroAqKBU?list=PLrvKBxEaIQ9LXlLCNFPlc3QvDXVdbkSl9

    SvaraRadera