söndag 21 september 2014

Exotiska valnötter.



 
Jag är som vanligt ute och skuttar i ottan. I går hämtade jag den här hinken med Valnötter och levererade samtidigt några härvor brunt mjukt ullgarn :) Denna hink är exotisk för mig, ja innehållet i alla fall. Hinkar har jag sett förr. Valnötter däremot är för mig som om det skulle växa ananas på träden här nere. Här är de vana vid dessa jätteträd som bär dessa nötter. Jag som kommer mera norrifrån tycker att detta är jättespännande. Så i morse åt jag min första färska valnöt. En helt annan känsla och smakupplevelse jämfört med de torra nötter som man köper i en påse i affären. Att nötter kan vara så saftiga!?
 
Nu har jag inte försett mig med denna hink enbart för att äta, nej det yttre skalet som brukar vara ett grönt fruktkött runt själva nöten färgar ull brunt. En väldigt fin brun färg. Det måste jag självklart pröva nu när jag har valnötter i min närhet. Jag hoppas att det inte gör nåt att det redan har börjat ge sig och blivit brunt. Det inre skalet som är rätt mjukt kan man lägga luftigt och torka. Så har man nötter till jul.
 
Trevlig söndag!
 
*****
 
 


2 kommentarer:

  1. Vad spännande! Jag hade ingen aning om att de hade ett sådant hölje heller! Helt klart exotiskt!

    SvaraRadera
  2. Ja visst är det läckert :) Första gången jag såg ett valnötsträd så stirrade jag bara på det. Ett märkligt träd, stor,t vackert och det hängde någon sort frukter i det. Gröna, runda, släta, två och två... tills jag såg träskylten som hängde i en gren - Valnötter! De som bodde i den villan hade nog haft en och annan som knackat på och undrat över det fina trädet och dess frukter :)

    SvaraRadera