onsdag 22 maj 2013

Den första sparrisen

 I förra veckan så var det dags att provsmaka de första sparriskotten som kommit upp. Jag ska helt klart ha fler sparrisplantor än de 5 jag har. Det är för lite när de är så goda : )
Jag gjorde en snabb potatisplätt till. 3 rårivna potatisar, 2 ägg, salt och peppar rörs ihop. Formas till en cm tjocka plättar i handen. Ner i het stekpanna med smör. Steks tills de fått fin färg och ägget koagulerat så att plätten håller ihop. En halv burk rom fanns kvar i kylen sen helgen, lite crème fresch och några skivor knaperstekt bacon. Lite finhackad rödlök hade varit trevligt men jag vill låta de goda sparrisarna komma fram mest i smak. Ny sköljda, plockade i landet bara 2-3 minuter tidigare så hamnade de i gjutjärnspannan tillsammans med en klick smör, salt och peppar.



Det blev en liten lyxlunch här hemma mitt i veckan : )

Sol har vi återigen, sommaren är inte slut riktigt än alltså.

*******



1 kommentar:

  1. Gud så gott. Jasså du har sol. Här hemma är det mulet och regnet hänger i luften.
    Önskar dig en riktigt fin onsdagskväll nu, kram Maria ♥

    SvaraRadera