lördag 22 oktober 2011

Hur har ni det med bakterierna hemma?

På TVn just nu görs det reklam för en fantastisk produkt. En pumptvål som man ej behöver beröra för att få ut tvål. Den är tänkt att användas i hemmet. Genom att den ger ifrån sig tvål utan att man behöver trycka på den så eliminerar man risken för bakteriespridning i hemmet.


Vilket skräp!


Så totalt onödig. Är vi så rädda för bakterier i vårt eget hem att denna verkligen är nödvändig? Inte konstigt att vi blir mer och mer överkänsliga och eller resistenta. Vårt imunförsvar behöver ha ett visst mått av bakterier.Och ska man använda denna så antar jag att man ska ta i handtaget till badrummet för att öppna dörren och sen när man tvättat sig fri från bakterier ta i handtaget för att stänga samma dörr. Och hur får man vatten från kranarna? De måste ju vridas på. Men okej, man kan ju vrida på kranarna innan man fått tvål på händerna. Men sen så måste man ju stänga av vattnet genom att ta i dessa nersmutsade kranar.Jag har en viss utbildning i handhygien och enligt mig så är detta fantastiska No Touch hand wash system rena sk*ten på ren svenska. Vilket lurendrejeri, den gör absolut inget för ett bakteriefriare hem. Det finns bara ett sätt.
Tvätta händerna grundligt med mycket tvål, ja man får ta i både tvålen med händerna, handtaget till badrummet och kranarna på handfatet ; ) Avlägsna ringar, klockor och armband. De är bakterihärdar och bör förvaras i en plastpåse. Skrubba händerna med en nagelborste. Var nogran under naglarna och runt nagelbanden för där trivs mycket mumma... Skrubba längs underarmarna, skölj utan att ta i kranarna och låt luft torka. Ta sen rikligt med handsprit på händerna utan att vidröra något. En assisten kan behövas. Lär upp barnen eller mannen i detta förfarandet. När handspriten lufttorkat tar du hjälp av "assistenten" och trär på ett par engångsvinylhandskar.
Obs, för att inte sprida eventuella bakterier vidare bör du byta handskar så fort du vidrört någonting i hemmet...Här hemma gör vi dock på det vanliga sättet. Vi öppnar dörren genom att ta i handtaget. Tvättar våra händer med tvål och är inte speciellt bekymrade över vara sig kranar eller tvål som kan vara en bakteriehärd. Torkar av händerna på handduken. Stänger dörren efter oss genom att ta i handtaget.
Häpp!

5 kommentarer:

 1. Jupp, skitfjantig och onödig pryl.

  SvaraRadera
 2. Tack för ett underbart inlägg! Blir så full i skratt på alla bakterierädda fjantar. Det har helt klart gått till överdrift. Har en kompis som är så dör livrädd. Jag sa till henne du måste testa min nya underbara tvål jag har köpt. Visst när hon kom in på toa så sa hon, men det är ju en hårdtvål, jag vägrar för där samlas så mycket bakterier, jag använder bara pumptvål...ler. Tack för din kommentar ang. julreportaget. Tyvärr får vi som äger hemmet inte en sketen krona. Men de som gjort jobbet alltså fotografen och frilansjournalisten har fått bra betalt. Tidningen som köpt det har ensamrätt. Alltså här sitter vi snuvade på något vi blivit lovade, har inte fått en krona....
  Så går det till med alla inredningsreportage.
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Onödig till max! Lite skit mår man bara bra av, annars blir man allergisk av all renlighet! Tacka vet jag dalmatinerhår i alla vrår!

  SvaraRadera
 4. Hejsan,jag håller helt med dig,det går helt till överdrift med allt bakterie-dödande.... Roligt att du tittar in på min blogg och att du gillar den. Det värmer i hjärtat. Ha´det så bra, Kram Sofia

  SvaraRadera
 5. Bra rutet! Jag har faktiskt handsprit hemma som jag använder när jag varit och grejjat hos hönsen och sen ska in och laga mat. Vet inte hur nödvändigt det är men man tänker ju på salmonella osv. Annars är jag inte ett dugg rädd för bakterier eller lort (då skulle jag behöva vara rädd nästan jämt hemma hos oss!).

  SvaraRadera