onsdag 19 februari 2014

Fröboxen är framtagen.
Sitter med min frölåda och en kopp kaffe. Den lilla trälådan jag hittade på loppis förra året. Den är perfekt att ha fröpåsar i. Sen är den snygg också med sitt lilla hänge i fronten. Man blir glad när man tar fram den :) I dag funderar jag en stund kring årets odlingsbäddar och vad de skall innehålla för godsaker. Om S fick bestämma så skulle det helst odlas småkakor och choklad... Men nu är det jag som både gräver, sår och vattnar så då odlas det annat. Hela hösten och vintern så har jag tömt höns och kaningödsel där jag skall lägga mina nya bäddar, för i år blir det fler och det är väldans skönt att ha grunden redan på plats. Slippa fylla skottkärran med gödsel borta vid komposten och släpa den bort till bäddarna x antal svettiga gånger.  I år skall det byggas träramar som håller odlingslimporna på plats, körde utan förra året och det funkar utmärkt. Ramar eller ej det växte så det knakade men ramar ger ett mera prydligt intryck och kanske kan det hindra att hundarna drar rätt igenom bäddarna.

Längtar tills jag bara kan gå ut och fylla korgen med det jag behöver till måltiden.

Så fort kaffet och funderandet är slut så kör jag fingrarna i jorden. En liten smygstart. I dag skall pelargonerna planteras om. Jag har haft dem vakna hela vintern men nu skall det gängliga gröna spirorna klippas bort och bli nya pelargoner och de gamla skall få lite mumma runt fötterna i form av ny jord och extra omsorg :)

Trevlig onsdag!

****

2 kommentarer:

  1. Härlig låda till fröerna! Jag längtar också efter att odlingssäsongen ska komma igång, dock blir det till att köpa nya fröer rätt igenom, eftersom yngsta barnet fick fatt i min frölåda, och "kokade soppa" på innehållet i samtliga påsar i ett obevakat ögonblick... =(

    SvaraRadera
  2. Hahaha :)))

    Sorry, kanske inget att skratta åt men jag såg det framför mig. Barnet blir hellre kock än trädgårdsmästare. Hur många fröer jag än har så nog köper jag några påsar till varje vår :)

    SvaraRadera