onsdag 5 februari 2014

Årets första vårdag?


Jag fick besök av solen igår och har man lite extra fantasi så kan man nästan låtsas att det var en vårdag. Det var en ditt och datt dag igår, en dag när jag får undan en del som behöver göras men ändå har tid till sånt som är roligare. Till bland de roligare hör, att pyssla med mina fibrer. Den sista smutsiga gotlandsullen som legat i papperspåsar i boden har tvättats och torkats. Jag tänker stoppa undan den till kommande behov. Har tänkt köpa lite syrafärger och testa att färga de längre av de lockarna. Har sett folk som fått fram så ljuvliga färger på just långa gotlandslockar så jag är jättesugen på att testa själv. I dag måste jag spinna upp mer av min jämtpackablandning och jag skall kunna sticka mer på min kofta. Det ofärgade garnet börjar ta slut. Det färgade har jag ännu så länge tillräckligt av och jag hoppas verkligen att det räcker för när det tar slut så är det slut... att färga nytt kan betyda att det blir en annan färgton. Det är det läskiga med handfärgat & handspunnet garn. Det går inte att gå till affären och köpa mer. Varje färgbad är unikt.


Trevlig onsdag. Hoppas ni får en bra dag!

***********
2 kommentarer:

 1. Det är det lite läxkiga med handspunnet och handfärgat garn men samtidigt också den stora tjusningen. Stickat av egenproducerat blir något helt speciellt och väldigt dyrbart.
  Hoppas du får lite mer av vårsolen framöver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Önskar dig detsamma. Ja visst är det läskigt men jag har en plan B i bakfickan om det värsta skulle inträffa :)

   Radera