fredag 21 december 2012

Loppat blir julgrupper.

 I går inköptes de sista julklapparna. Ja vi handlar inte till så många. Till några barn i släkten bara. Sen levererar vi en del julgrupper som Tack för hjälpen under året till personer som vi vill ge ett extra tack. Det är sambons grej. Men jag gör gärna julgrupperna : ) Vi svängde förbi mitt favvoloppis och jag letade fram gamla ting som kan användas som kruka till julgrupperna. Det blev någon gjutjärnspanna, en annorlunda korg. Två gamla riktigt djupa fat för uppläggning från Gustavsberg. Spruckna och med rätt patina. Några 10 styck. Sen hittade jag några emaljbunkar också som jag tror blir fina. Kan man bara få plats med blommor och blader, håller det vatten någorlunda så kan man plantera i vad som helst.







Ett litet smakprov : ) Det har tyvärr snöat hela natten och det håller fortfarande på. Så min plan om att kunna gå ut och lokalisera mossa och släpa hem fungerar inte. Jag fick tänka om. En av våra stora björkar har tappat en massa grenar, lite åt hängbjörkshållet. De blir perfekta att linda runt som ett litet bo. Kärlen som jag skall plantera i bottnar jag med ett lager halm hö eller halm.

En sak är bra med vårt torp. Badrummet är väldigt stort. Alltså kan man hålla till där när man sysslar med sånt här. Jag har grenar, bark, lindrev, snören, plättar i luften, Hyacinter, kottar, miniplantor av julväxter plus en massa annat bra att ha utspritt över hela golvet.  Så jag har lite att göra en stund idag medans snön fortsätter att falla utanför fönstret.

Trevlig fredag på er!

*******



1 kommentar:

  1. Vad fint! Och vad glad jag skulle bli om någon knackade på här med en liknande blomuppsättning. God Jul!

    SvaraRadera