lördag 8 december 2012

Nougattryffel.
Det har varit lite väl präktigt i bloggen ett tag nu. Mjölksyrade grönsaker och surdegar i all ära men inget slår väl några tusen kalorier? Jag gjorde nougatryfflar här hemma i går medan de vita flingorna föll utanför fönstret. Det var tänkt som julgodis och det var tänkt att det skulle gjorts för någon vecka sen men jag blev sjuk, vakade på räv med mera. Nu är i alla fall en satts av dessa ljuvligheter färdiga. Tror inte för ett ögonblick att det finns några tryfflar kvar i jul : )

De lär nog gå åt innan dess. Jag är ingen gottegris, sambon däremot. Men jag slutade röka för lite drygt 2 veckor sen efter mer än 35 år under detta missbruk och jag märker att jag har fått mer sug för såna här saker tyvärr.

En tryffel är lite för lite, två är rätt lagom. Efter den tredje så mår man lite illa. Jag åt fem stycken och mådde därefter : ))

I dag ska vi på julmarknad. Hela natten så har himlen bättrat på snötäcket och svept in marken i några centimeter ljuv nysnö. Jag gillar ju inte snö eller vintern, men ur stänmmningssynpunkt så är det mysigt att julen är just på vintern ; )


Trevlig dag på er!

*****1 kommentar:

  1. Duktig du är som har slutat röka, jag förstår verkligen varför du är lite sötsugen ;)
    Själv firar jag 8 1/2 år nu till jul som rökfri och mår dåligt av röklukten numera. Hur kunde jag frivilligt OCH betalande suga i mig dessa stinkpinnar?! Baksidan är några kilo för mycket men det gör ingenting!

    SvaraRadera