torsdag 20 december 2012

Dörrkrans, check!
Såg farbror Ernst julpyssla på TV i förrgår. Ett program som jag tyckte lite så där om (kan ha varit nån repris) Kom på mig själv att tycka att hela upplägget var lite väl pretentiöst och puttenuttigt. Jag gillar Ernst men kanske jag har fått för mycket av den varan genom åren så att jag tröttnat? Priset var ju när han gick omkring och smånynnade på julsånger i flera tagningar. Då blev det lite för mycket av allt så jag zappade lite med fjärrkontrollen.

Även om jag fått för mycket Ernst så satte han lite fart på mig och jag tittade mig omkring. Julstämning? Nja inte riktigt här i vårt hus. Jag har gjort en julgrupp med mossa och hyacinter. Hängt halmhjärtan i fönstren. Inte bytt gardiner... Inga elektriska julstakar någonstans, jag kör enbart med levande ljus i år. Ingen stjärna... Så igår tog jag den fula plastbagen jag sytt, några glada hundar och traskade ut i skogen. Snön har ju sjunkit ihop rejält så det var framkomligt. Med hem följde ett lass granris som tömdes ut i badrummet. Där fick det tina innan arbetet började. Det blev en krans till dörren och några kvistar i en vas. Någon gran får vi inte in i detta hus, då måste i så fall nåt annat ut.
I dag ska vi ge oss ut i julklappshandlar vimlet och trängas.
****
Förvirring?
Ja kransen hänger på våran dörr som är knallblå. Ja vi bor i ett tegelhus. I ett halvt tegelhus skulle man kunna säga. Ena halvan är det gamla torpet, den andra halvan är en på byggd del som byggdes på 70 talet i tegel. Kommer säkert någon bild från den delen av huset så småningom.

**********

1 kommentar:

  1. Sitter med en mugg kaffe och reser runt i Blogglandia. Önskar dig en riktigt fin jul nu. Och simma lugnt.
    Kram från Maria

    SvaraRadera