söndag 2 december 2012

Första advent och vi har fått snö.Första advent och vi har fått snö. Jag har varit vaken sen klockan 05.00. Nu är klockan lite över 06 och jag har ätit frukost. Sitter och väntar på att det skall bli ljust ute för det är fortfarnade kolmörkt. Har ett tänt ljus på bordet där jag sitter, i år blir det bara ett ljus i "adventsljusstaken". Jag har egentligen aldrig gillat adventsljusstakar, 4 ljus på rad eller i en cirkel och så får man hålla sig till ett schema på hur de skall tändas. Det som alltid händer mig är att jag glömmer bort ljuset, det brinner ner för långt. Det har hänt att jag glömmer bort att det är advent också... Jag kommer på det på kvällen att visst f*n jag skulle ju tänt ljuset i morse. Förra året testade jag ett ljus med datummarkeringar på. Det brann ner till hälften redan första gången jag tände det, jag glömde att släcka det när det hade nått 2 december och vips så var det bara från 9 december kvar på ljuset : /

I år har jag en enkel patinerad krona med mossa, lummer från vår mark (lummer är fridlyst annars över hela landet) några kottar och ett rött blockljus. Brukar alltid ha vita ljus men nu fick det bli ett rött. Detta kan jag tända när jag vill vare sig det är advent eller en vanlig dag i december : )

Överhuvuttaget så tycker jag det är skönt att kunna göra lite som man själv vill. Det är ju bara jag och sambon som bor här. Så i kväll så ska jag griljera en liten skinka, japp vi tjuvstartar redan nu med skinkan. Sen har jag satt en satts med chokladtryffel i kylen över natten. I dag ska jag även göra lite julgodis. Det spelar ingen roll om det tar slut innan jul, då gör vi nytt : )


Men först, så fort det ljusnar ute så har jag en riktigt tråkig uppgift att ta hand om : (

5 kommentarer:

 1. Vilka fina bloggar du har ! Hittade hit via Bondjäntan. Tittar säkert in igen. Ha det gott !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 2. Hallå där!
  Roligt att du lämnade en kommentar hos mig så att jag får äran att hitta hit!
  Nu ska jag ta mig en titt hos dig!

  SvaraRadera
 3. Hur går det med ciggen?...önskar er en riktigt god december månad...gött ändå att det vänder åt rätt håll snart....He..He....tycker jag.


  Kram......pling

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går alldeles utmärkt. Men nu ligger jag däckad i soffan *sjuk* om dagarna...

   Kram på dig plingen <3


   Radera