söndag 11 december 2011

Tända ljus, gula kantareller och en syster som fyller år.

Tidig morgon runda med hundarna efter avklarad frukost och firande av tredje advent. Ja här gör vi ingen stor sak av att det är andra advent. Det finns större saker att fira. Men lite mys i form av ljus på bordet har vi i alla fall. Vare sig sambon eller jag är frukost människor, han extremt konservativ, alltid en tallrik gröt med farinsocker och mjölk, inget får ändras eller vara annorlunda. På helgen en limpmacka till gröten med kaviar på, inget smör.


Själv så är jag en kopp-kaffe-och-två-mackor-människa. Kan sträcka mig till att variera pålägget. Men klarar tyvärr ingen hotellfrukost, då mår jag illa. Så hos oss blir det inga lussebullar eller pepparkakor på morgonen.


Jag är morronmänniska så efter frukosten klev jag ut genom dörren med en samling hundar runt fötterna för en tidig promenad. Sambon slank ner mellan lakanen igen, han är min motsatts : ) Efter det att kaniner och höns fått mat, vatten och tillsyn så gick vi ut i skogen jag och hundarna. I natt har det haglat och de små kulorna ligger kvar. Det är den 11 december och mitt bland alla löven tittar en liten guling upp. En kantarell som lite förvirrat har kört upp hatten genom myllan. En aning dagvill : ))


Idag firar jag istället min syster. Grattis på födelsedagen! Hoppas du får en kanon dag! Jag minns första gången jag såg dig. Du var 5 timmar gammal och hade glitter runt huvudet där du låg i sängen på BB. Det var nästan Lucia så alla de nyfödda gossarna hade små strutar med en stjärna på huvudet och flickorna hade glitter : ))


Efter som jag förmodligen blir halshuggen om jag lägger in en bild på min syster så får det bli en liten film på hennes hund i stället.


***************************

1 kommentar:

  1. Låter som ni har rätt trevligt på era mornar, du och sambon! Jag gillar också rutiner och kör samma sak varje morgon... Det blir liksom en bättre dag då! ;) Hoppas syster din blev ordentligt gratulerad!

    Kram/ Anna

    SvaraRadera