lördag 3 december 2011

Julmarknad i Bubbetorp.

I gråväder och snålblåst med en och annan väl frisk vind så var vi på julmarknad i Bubbetorp http://www.bubbetorpsjulmarknad.se/


Jag höll på att frysa ihjäl. Mannen sa, nu ska vi ut på en hemlis, ja jag vet att du inte gillar överraskningar, men klä dig för väder och vind. Klädde mig i vad jag trodde var lämliga kläder men tog naturligtvis inte med mig vantar eller halsduk : ( Mina handledsvärmare av angoraull hade ju suttit som en smäck i detta väder, men nu låg de hemma istället och gjorde ingen nytta.
Forsen som rinner igenom gården med bla en laxtrappa
Dörren in till bagarstugan. Där inne var det varmt och gott. Varmt för kroppen och gott för gommen. Det eldades i den stora vedeldade bakugnen och bakades bröd. Stenugnsbakat bröd är mmmmmmmmmmmmmm!
Alla husen runt den kringbyggda innegården var försedda med rikligt med granris och ur alla tak"gluggar" tittade tomtar fram. Här är det nog tomtemor i jätteformat : )

Två damer i bagarstugan.

Ja vi har ju haft storm så granris och kottar finns det gott om i skogarna

Det mysiga var i alla fall, trots det hårda vädret att gården har en massa stora ekonomibyggnader så många av försäljarna fanns inomhus. Så att man kunde gå in och värme sig lite själv också : )

Kransar från studenter som går trädgårdsprogrammet/högskola. Det är våra blivande trädgårdsmästare.

Även dessa jularrangemang är från de blivande. De höll till inne i en byggnad där det var varmt och mysigt. På väggen visades stillbilder på en storbildskärm på elever i trädgårdsarbete... Plötsligt dök sambons kusin upp på skärmen : )) Lite kul. Hon är färdig redan och driver eget idag.

Gårdens vinkällare innehåller flera fina rum med vitkalkade stenväggar. Inget vin där idag men många försäljare med stånd

(kan man skriva så !?)

Ull från Alpacka

Det var inget vidare att fotografera utomhus, mina fingrar ville inte medverka. Denna bild tog jag just för att jag tyckte det var en så kulig ide. Något för dig som har hund som fäller, eller dig som på annat sätt har tillgång till päls som du inte behöver. Snurra en grov ståltråd och lägg ullen, pälsen i den till fåglarna på våren. Helt säkert mycket uppskattat : )

De här kunde jag bara inte motstå. Hade ett jätte bra prat med husse och matte till dessa Alpackor. Fick mycket bra information och knöt lite kontakt där.Ja, jag fotar ju kanske inte det man skulle titta på här inne...


Men denna jättefina lampa i original skick med ledningar i bly och isolerknoppar i porslin var bara så läcker. Den hade fått hänga kvar trots att belysningen här inne i övrigt var toppmodern. Här inne på gick en konstutställning. Men som sagt jag är intresserad av annat ; )

Har man varit på en julmarknad och sett utbudet så har man sett allt höll jag på att skriva. Men i alla fall jag såg inget nytt direkt förutom dessa söta änglar. Och det är hantverk och matstånden som jag är mest intresserad av. Kulört kulor och glitter passerar jag förbi. Det måste va nåt extra för att jag ska haja till.

Forsen med laxtrappa

Sötast var ändå denna julnisse. Helt bedårande. Han charmade barnen medans de utklädda tomtarna (människor) med sina konstiga masker för ansiktet nog mest skrämde. Just dessa tomtemasker har jag aldrig begripit mig på, man får ju mardrömmar ; )

Ha en fortsatt skön lördagskväll och i morrn får ni ha en trevlig andra advent!


***************2 kommentarer:

  1. Åh.... ett sånt mysigt ställe!
    Ha det så gott, kramisar Sofia

    SvaraRadera
  2. Såg ut som en fin marknad, den i Vaxholm är verkligen trist och jag tänker inte åka in alls i år. Åsnor är verkligen mysiga, min moster har haft några stycken. Alpackorna var också fina :)

    SvaraRadera