torsdag 8 december 2011

Min julklapp.

Blå Satinangoraull från svart kanin och vit ull från Alpacka.


Jag har letat efter en spinnrock i flera månader och har önskat mig en i julklapp. Att köpa en helt ny kostar ett par tusenlappar och det tycker jag får vänta tills jag kommit igång mer. Nej en begagnad i bra skick är vad jag letat efter. Det var visst svårare än jag trodde att få tag på. De flesta begagnade som säljs har används som prydnad, barnen har lekt med dem och de är ommålade tusentals gånger. Sen så fattas det ofta delar och ja jädrans vad jag gnäller ; ) Sen är jag inte helt hundra på hur de ska se ut heller. Det finns så många olika modeller och jag är väldigt osäker på om jag reder ut på plats att se om alla delar finns med. Visst, flera delar går ju att köpa till om något skulle fattas.


Men igår så fann jag en och sambon och jag kastade oss in i hans bil och styrde kosan mot spinnrocken som var till salu för 200 kronor! Helt oanvänd, omålad och i ett jättefint skick. I 15 talet år hade de haft den som prydnad i vardagsrummet, köpt av en "gubbe" som tillverkade både gungstolar och spinnrockar. Nu är den min, min julklapp från sambon : )


Naturligtvis så gick inte "rocken" in i bilen (sambon kör litet fransk brödbil med två sätet fram och hundburar bak, där andra har verktyg) men jag vägrade lämna kvar den och hämta den med min bil någon annan dag... Spinnrocken åkte flott i passagerarsätet med bälte på för säkerhetsskull. Själv hoppade jag in bak och knöcklade in mig i hundburen, sambon stängde och låste in mig. Inte det mesta bekväma jag upplevt men spinnrocken fick vi ju med oss i alla fall, det var det viktigaste. Sambon tyckte det var muntert värre; Blir vi stoppade av polisen säger jag bara att jag har spinnrocken fram och harpan bak ...

Idag har jag övat på min fina "rock". Det tog mig närmare tre timmar att fundera ut hur den skulle träs. Var nästan färdig att ge upp innan jag fick kläm på det. Kvällen kommer att spenderas på nätet. Jag ska leta mer info om spinnrockar och hur man gör med dem : )


Ha en trevlig torsdagskväll alla!


******************1 kommentar:

  1. hahahahaha, det hade jag velat sett!
    Himla synd att jag inte visste det där med spinnrocken när vi städade ut hos moster som hade 5 stycken. Tur att du hittade en till slut och till det billiga priset också! Om ett år kommer nog Tisla över med en hel kasse akitapäls som du kan spinna :)

    SvaraRadera