torsdag 2 september 2010

Tomatgunga : )

Tomatskörd!
Två vanliga tomatplantor & två körsbärstomatplantor

I morse var det bara fem plusgrader ute och jag blev lite nervös över alla tomaterna i det lilla växthuset. Vi har fått massor i år på våra fyra plantor. Men bara några har hunnit mogna. Jag ska åka bort några dar och visst, det hinner nog inte bli minusgrader än, men för säkerhetskull så bestämde jag mig för att plocka in dem.

Grannen har en rund korg som hon hänger i taket i köket och låter sina mogna i. Jag rotade i våra bodar och fann en fyrkantig metall "korg" Den fick duga.

Nu får ni som inte gillar stök blunda, för detta är vårt nästkommande projekt. Efter badrummet, Köket. Stolarna är i alla fall målade : ) Allt ska rivas ut här utom vedspisen, den är guld!

En fyrkantig metallkorg, fyra tunna metall trådar, typ spoltråd och voila´
Nu hänger tomaterna ovanför köksbordet och förhoppningsvis så mognar de med tiden.


Jag tog tomaterna och hönsen fick en del av blasten. Mannen är i full gång med sitt projekt; Att isolera hundhuset. Det regnar lite och blåser, jag hade tänkt gräva upp den runda rabatten men just nu känns det inte särskilt lockande...

Trevlig torsdag på er.


2 kommentarer:

  1. Åh coolt, det ska jag härma! Våra tomater i växthuset växer bra än (vi har byggt ett extraisolerat, så det är lite varmare än ett vanligt) men de plantor som växer ute ska jag nog skörda av för dem händer det inte mycket med längre.

    Ska ni verkligen riva ut köket? De luckorna är ju sjukt snygga tycker jag!

    SvaraRadera