torsdag 23 september 2010

Trött idag...

Redan tidigt i morse så gick luften ur mig.

Väggen, den där gipsväggen såg rent ut sagt för jävlig ut. Gjorde ett försök att fixa till det hela genom att provmåla en bit med linoljefärg. Ja inte blev det bättre av det. Min smarta ide fungerade inte. Tanken var att skapa en vägg som skulle se ut att ha funnits där hur länge som helst och ge sken av att den blivit ommålad måååånga gånger genom åren. Det bidde inget bra kan jag bara säga. Vi har en liten väggsnutt på ett ställe som är just sådan, ommålad många gånger genom åren och av oss struken med linoljefärg. Den blev jätte bra. Men att förvandla nåt nytt till nåt gammalt är inte alltid så lätt.

Återigen så stod vi och stirrade på väggen och försökte komma på vad som skulle passa bäst på den och i vardagsrummet. Mannen kom på en ide och jag sa vi kör på den. Så det blev en vända till till Byggmax för att införskaffa 10 liter spackel och en roller. Nu är väggen spacklad och rollad. Gipsväggen ser precis ut som murstocken, de går ju ihop, möter varann i hörnet. Jag är salig, det blev hur bra som helst. I morron ska vi måla väggen, då får vi se om det håller vad det ser ut att lova : ))

Det är väl vad som hunnits med idag, på något sätt så går dagarna ändå, hundar ska ut, tvätt skall tvättas, hängas eller vikas. Man plockar fram och plockar undan, diskar ett par gånger under dan och lagar mat... önskar att dygnet hade ett par timmar till ibland.

Inte blev jag på bättre humör när jag tittade in i "Man tänker sitt" s blogg.
Den finns i min lista till höger------------------------------>

Mungiporna åkte ner medsamma. Flora, vilket skit. Jag uppmanar alla titta in där och betänka. Ska det vara så märkvärdigt svårt att producera vanlig mat till oss människor. Kalla saker för ting det inte är, bajsigt av industrin tycker jag. Är evinnerligt trött på att jag skall vara tvungen att läsa innehållsförteckningen på mina dagligvaror för att få det jag tänkt köpa. Står det grädde på en förpackning så ska det förbanne mig vara grädde i den, åtminstone till största delen.

Nä i kväll är jag på ett lite lusigt humör: ( Det blir en tv kväll för mig. Som jag hade tänkt igår, men jag lyckades somna redan i första akten...

Om jag somnar tidigt även ikväll så tänker jag drömma om min egna ko som producerar det i mjölk och ostväg som jag vill äta. De 5 fåren som ger avkastning i form av lamm och ull. De 3 feta grisdamerna som bökar i jorden utanför fönstret och föder kultingar när det är säsong för sånt. Och hönsen som ger oss goda ägg och tuppkycklingar som hamnar i grytan, tyvärr, sorry. Vårt stooooora grönsaksland som ger oss grönsaker och rotfrukter som räcker fram tills nästa gång det är dags att skörda. Undrars vad våra grannar skulle tycka om min dröm ; )

Over and out, nu loggar kärringen ut för i kväll : ))

*********Inga kommentarer:

Skicka en kommentar