onsdag 22 september 2010

En liten smygtitt?

Visst kommer man att tänka på Elsa Beskow?

Dagen har spenderats i skogen. I morse så fortsatte vi med gipsväggen. Vi har kommit på hur vi ska göra med den, jag fick en strålande ide igår när vi satt och stirrade på den. Trodde aldrig att mannen skulle nappa på iden. Men han tyckte att det nog kunde funka. Så igår for vi in till ByggMax och handlade färg och tapetklister. Ett par rullar gammal tapet har jag fått av grannen, inte min smak direkt i färg och mönsterval. Men nu på vår gipsvägg så kom de till användning. Vi hade riktigt kul i går kväll när vi satte upp tapeterna i halvmörker i vardagsrummet. Jag sa till mannen att en tapetserare hade dött om de sett hur vi misshandlade tapeten. Mer om misshandeln senare. Hur resultatet blir vet vi ju inte riktigt än. Lite arbete har hunnits med i morse på gipsväggen men sen så drog vi till skogs med alla hundar och den numera obligatoriska svampkorgen.

Hann knappt ur bilen och in på stigen innan vi fick syn på de första kantarellerna...

Ljuvliga.

En stor svart rullade sig i nåt av det äckligaste jag vet, lämningar från homosapiens uuuuuuuurk! Den annars så badgalna hunden fick släpas ner i närmaste dike där den annars så badgalna hunden blev tvättad av mannen så gott det nu gick.
I bland önskar man att man inte hade hund ; )


Röksvamp. De passar liksom inte in i skogen. De ser ut som nåt besök från en annan planet där de står.

En röksvamp, flera röksvampar. De sätter fart på fantasin : ))

Höstisar, de är lätta att plocka. Man får ett helt gäng i näven på en gång.

Till skillnad mot de gula, de får man leta efter.

Och den här, han tyckte efter ett tag att vi skulle gå hem och det tyckte jag med. Vi gick vilse och var ute i skogen i 4 timmar. Min rygg och mina ben var helt slut när jag kom hem. Jag har några kotkompressioner i ryggen och två timmar är oftast min maxgräns sen måste jag sätta mig ner och vila, länge. Det som händer är att ryggen blir trött, benen orkar inte lyftas fast jag säger att de ska de, jag ramlar framlänges... Jädrigt irriterande.

Det fina i vår vilsepromenad var att vi kom fram till ett kalhygge : ( snabbast var att ta sig över detta för att komma till vägen och bilen. Det tog över en timme att ta sig över, genom detta risiga kalhygge. Jag var så törstig, inget vatten någonstans, benen släpade efter mig. Sa till mannen;

- Tänk om vi skulle råka på en läskautomat : )

- Ja sa mannen, det vore inte så dumt.

- Men vilket moraliskt dilemma sa jag. En läskautomat och inte en spänn på fickan... Skulle vi bara gå förbi den då och säga, ja det var ju synd. Eller skulle vi ta en stor sten och slå sönder automaten och sno varsin dricka?

Jag fick inget svar, så jag vände mig om och där låg mannen på alla fyra i mossan.

-Vad gör du sa jag.

- Jag hittade svamp...

-Åh, sa jag. Många?

- Nä jag ramlade.

Hahahaha ja du sa jag till mannen, man är inte så spänstig längre. Det är svårt att hålla sig på benen.

- Svårigheten ligger i att komma upp sa mannen...

Vi kom hem till slut. Med oss hade vi cirka 10 liter svamp. Så det kanske var värt att vara ute så länge i skogen. Hundarna gick omedelbart in och la sig. Utom en stor svart som fick fick följa med mannen in i duschen. Själv ställde jag mig i köket och tog hand om 10 liter svamp. Nu är det rensat, förvällt och instoppat i frysen. Det blir inget mer i kväll. En dusch och sen tänker jag spendera resterande vakna timmar i sängen med tvn på och en inredningstidning i handen. Håller på att bläddra igenom alla mina gamla tidningar i jakt på köksidéer.

En liten bild på "innan" i vardagsrummet. Våra trälådeväggar, det lilla skåpet och den illa åtgångna murstocken.

Taket får ni bortse från. Väggarna & skåpet har målats vita med linoljefärg. Murstocken har putsats och målats. Vi är långt ifrån färdiga.

Nu kan jag inte sitta här längre, ryggen är av.

*********
Go natt på er!

1 kommentar:

  1. Hehe.. språkpolisen kan inte hålla tand för tunga..

    En tapetserare kanske inte skulle bry sig så mycket om hur ni behandlade tapeten då h*n har som yrke att klä om möbler. En och annan målare däremot kanske skulle fått en besk smak i munnen;)

    Det blir nog fint det där. Och himlars så mycket svamp ni har!
    Kram//L

    SvaraRadera