torsdag 9 september 2010

Man ska inte skriva så mye i bloggen...

Om vad man ska göra nästa dag, för det är sällan som detta som man skall göra blir gjort. I alla fall när det gäller mig. Jag är bättre på att ta dagen som den kommer

Och även i morse så kom det en ny dag. Mannen var på mordbrännarhumör och har eldat på baksidan. Jag försökte locka honom att kånka ut soffan så vi kunde tutta eld på den fula. Men mannen var orolig att den kanske inte skulle hinna brinna ut innan vi ska åka i kväll. Synd, hade gärna blivit av med soffeländet. Själv har jag inte fått mycket gjort. Suttit på en stol och glott på när mannen eldat, enda tills han släpade ut en spara sak och ville kasta den på elden. Jag vet ju inte riktigt vad spara saken ska användas till men än är den inte mogen för brasan... eller snarare mentalt så har jag inte bestämt mig än, spara eller eldas.

Grannens fru löste det hela åt mig genom ett förtjust Ohhhhh! När hon med lystna blickar studerade spara saken. Du ska väl inte slänga den?

-Nä sa jag. Mannen tycker den ska brinna men jag vet inte...

-Nej bestämde grannen, den får absolut inte eldas upp, i så fall får du genast lyfta den över staketet så får den bo hos mig.

- Men vad ska jag ha den till sa jag.

- Ja det vet jag inte, men den e ju rolig och nåt kommer man väl på. Släng den inte för då tar jag den gärna.

Alltså dammades spara saken av, spolades ren med slang efter bra många år på logen ovanför stallet. Jag vet fortfarande inte vad jag ska ha den till, men nåt kommer jag väl på ; ) Får ta lite bilder på saken senare, kanske någon som läser har nåt förslag på vad man kan ha den till.

Medans mannens eld brann *s* så for han runt och drog nya kablar till belysning som skall sitta lite här och var i våra bodar. Han ville sätta upp ett utag i hönshuset och bad mig stänga dörren in dit efter honom så inte hundarna skulle kunna knycka nån liten höna (de är hemskt sugna på det) Med mannen instängd på trygg plats så kom jag på att jag skulle gå ut lite utanför vårt staket och plocka in något spännande ris eller nåt till hönsen. En del kallar det berikning : ))

Först så höll jag mig några meter utanför staketet men sen så glömde jag bort mig och traskade iväg. Jag var väl borta en 20 minuter och när jag kommer tillbaks med famnen full av kvistar och någon grön tuva så hör jag mannen ropa;

- Glömde du bort mig?

Och där stod han inlåst i hönsgården...


Det är lätt att bli lite disträ när man går på sakletarjakt i skogen. Mannen glöms, hönsen fick visserligen sitt och jag tog in lite mossa och några nypon till en krans runt ett blockljus som nu står på mitt nattduksbord

Tänkte höst men känns nästan lite jul...


Och det här som hänger här är en Niwatori. Kanon att dra ur nubb och pappspik med. För mig är det samma sak. Jag och mannen har nog dragit 1000tals pappspik sen vi började renovera. I början försökte vi med en massa olika verktyg tills jag läste en liten insändare i Gods & gårdar, en man som starkt rekommenderade en Niwatori. Vi hittade våran på biltema( tror jag) för 2oo kr. Och den är guld värd! Niwatori är ett märke (och säkert ännu dyrare)

Googlade lite på skoj och fann en Spikutdragare 10" Stanley på Claes olsson för 149 kr.

Den är bra till mycket annat med, lite av ett universalverktyg : ))

****

Nej nu ska jag värma på kycklinggrytan. Åker och jobbar ett par nätter igen. På återseende på söndag.

Trevlig helg på er!2 kommentarer:

  1. OJ! I 20 minuter fick hönsen inte en syl i vädret*s*

    Hälsa mannen, jag skojar bara med honom för att jag gillar honom.

    SvaraRadera
  2. *ASG* vad roligt att du låste in mannen i hönshuset. Det kan nog vara lika bäst ibland, man vet alrig vad de tar sig för när de är på mordbrännarhumös. Min sambo tycker att allt går att elda!

    Nu ska jag genast åka och köpa en spikutdragare! Fast då kanske det inte blir av bara för att jag skrivit det...

    SvaraRadera