måndag 27 september 2010

Inte alla ägg i samma korg...

Medans man väntar på både det ena och det andra så kan man ju pyssla lite. Mannen är bättre idag, men inte i form för att fixa med några större projekt. Stel och ojande så rör han sig runt på gården. Jag får helt enkelt vänta tills han är bättre, stackarn.

Vi väntar också på att våra unga höns skall börja lägga ägg. Spänningen är oooooolidliiiiiiig varje morgon när dörren till hönsgården öppnas, ska där ligga något ägg denna morgon? Ännu så länge inga ägg. I går var det en hönsbytardag kombinerad bondensdag och loppis här i våra krokar (ett par mil bort) Jag hade sett fram emot att åka dit, men mannen här hemma var inte i form. Så vi stannade hemma. Det får bli en annan gång. Ett par höns till har vi ju tänkt att skaffa oss. Av lite större modell.

I dag har vi båda gått på sparlåga. Fast man inte gör saker handgripligen så är vardagen ändå fylld av måste saker. Denna dag har vigts åt viktiga telesamtal, adressändringar och lite annat sånt. Det börjar bli dags att tömma mannens lägenhet i Stockholm... Vi har skjutit på det hela sommaren. Som om man inte hade fullt upp redan. Men vi har diskuterat igenom saker och ting, vi har för många hus och ställen att bo på. Några måste avyttras.

Om man har ögonen med sig i skogen och är lätt på foten så kan man hitta nästan hela ägg från sommarens kull med fåglar.


Våra höns har bidragit med ett par fjädrar. De ruggar nu så man kan hitta många fina.


Ett litet bo av skägglav.

Ägg i bo, i blomma, i korg, i fönstret...

Har pysslat lite med bloggen också. Har inte riktig koll på alla funktioner och inställningar än. Men jag prövar mig fram.

**********
Ha det bra!

2 kommentarer:

  1. Vänta du snart kommer äggen trilla fram i redena! Just nu är det allt som oftast viloperiod för hönsen, de ruggar, så är det med våra iallafall, inga ägg i sikte och tror att det kommer att hålla i sig ett par månader.
    Tusen tack för dina uppmuntrande ord hos mej!
    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. Kommer nog ska du se dom där äggen.Ha en bra kväll å hoppas på att du masserar Mannen mycke så är han snart igång igen.....

    SvaraRadera