måndag 20 september 2010

Storstädning, notisblad & griffeltavla samt kransar av lingonris...

Ja precis som rubriken säger, så är det vad jag har ägnat mig åt idag.

Efter att ha ätit en mycket tidig frukost med mannen som skulle i väg och jobba så målade jag murstocken med en grundfärg, vit förstås och sen var det dags för fönsterfodren. Sista strykningen på dem. Nu är de färdiga. Undertiden grundfärgen på murstocken torkade så slet jag fram damsugaren och valsade runt i huset med den. Hallen såg för bedrövlig ut, inte bara hundarna utan även vi drar in hemskt mycket grus. Vi har grus utanför huset och under gruset sand. I bland så önskar jag att vi hade asfalt. Efter valsen så var det dags för en rumba med skurmoppen...

Men sen efter det så kunde jag ägna mig åt lite roligare pyssel. Först målades murstocken med vit linoljefärg. Den är nu också färdig och det blev inte alls så tokigt. Riktigt fint. Tog mina 4 hundar på en sväng i skogen med en stor korg under armen, inte för svamp men för lingonris. Mannens två stora hundar fick snällt stanna kvar i hundgården. Det kändes som om sex hundar var en aning för mycket att hålla reda på. Så tyvärr killar.

Blev väldigt inspirerad att göra kransar när jag här om veckan kikade i en annans blogg. Hon hade gjort jätte söta hjärtan av ståltråd och klätt dem med lingonris. Helt fräckt så härmade jag henne. Jag gjorde 5 mindre hjärtan, de ska bli en mobil lite senare, lite närmare jul. Sen blev det en tjockare krans att hänga på dörren. Den kommer att smyckas lite mer sen. Stoppade allt i en plastpåse, hällde i lite vatten och knöt ihop. Nu ligger påsen med kransarna på hatthyllan på verandan i väntan på julen. Jag kanske planerar inför jul lite tidigt, men i morse så var det faktiskt is på mannens bilruta. Rätt som det är så är lingonriset gömt under snön. Frosten på mannens bilruta fick mig att plocka in pelargonerna. De får nu stå i gästrummet och vara vackra. Tänkte inte klippa ner dem i år utan låta dem stå som de är så blir det pelargonträd på sikt : )

Efter äpplena som lagts i skålar lite varstans i huset så är det dags för nyponen. De är härligt brandgulorangeröda...


Jag har fått en hel låda med gamla oanvända kvittorullar. De var på väg till soporna men jag hindrade detta slöseri. Kom på att de kunde användas till att skriva på. Små meddelanden när man pratar i telefonen, veckans inköp osv. Inte tusan kan man slänga sånt bra att ha inte. Så nu har jag en hel låda att notera saker på. Tog en gammal nött bräda, slog i två handgjorda gamla järnspikar, drog en ståltråd genom kvittorullen och lindade ståltrådsändarna om spiken. Notisblock klart!


Den gamla griffeltavlan köptes på loppis i somras för någon tia, nu har den fått färg ; ) och en sliten look. Nu fattas bara Kritor och en penna till blocket.

**********

På återseende!1 kommentar: