fredag 26 mars 2010

26/7 Det gäller att va kontant...


22.50 Sitter på jobbet nu. Denna dag blev nåt av det struligaste jag upplevt på länge... I dag var det löning för mig. Men tyvärr så har jag lyckats att slarva bort mitt bankomatkort. Och då finnas det inget annat sätt att handla på än att ta ut kontanter på banken, numera. Postens kassa service är ett minne blott. Jag slutade mitt natt jobb 07 i morse. Banken öppnar 10.00. Så det var bara att åka hem och äta en lång frukost och sätta sig att vänta tills klockan blev 10. Kvart i 10 så stod jag utanför Nordeas kontor. 3djen i kön utanför dörren : ) Väl inne så ser jag en stor skylt;

Vi har inte längre några kontanter på detta bankkontor....

Eh?????? Här har jag varit kund sen dackefejden. Visst, inte så ofta jag besöker banken längre sen kortet intruducerades i min värld : (

Jag frågade "kassörskan" var jag kunde hämta pengar och hon hänvisade till Huddinge (där hittar jag knappt) Optimistiskt frågade jag; Södertälje? Ja sa hon, där med.

Det hon kunde hjälpa mig med var att ta mitt bruna kyvert och lägga en beställning på ett nytt bankkort. Det förra har jag naturligtvis spärrat.

Sen var det bara att hoppa in i bilen och köra de 2 milen till S-Tälje... Inte den lättaste stan att hitta parkering i alla gånger och enkellriktat är det över allt. Har du väl kört in så kommer du knappt ut ; ) Kände att jag höll på att bli kissnödig med. Det blir man alltid vid de lämpligaste tillfällena... Lite tur hade jag ialla fall, hittade en parkering vid järntorget och gick till automaten för att lösa en pillett... Förr när jag parkerat där så har jag stoppat i några kronor och fått stå hur länge som helst. Trött och lite stressad som jag var så la jag i en 5a och tryckte ut min biljett. Ah! 25 minuter fick jag stå. Tittade på automaten som såg ny ut och såg även att det var ett nytt pris. Numera 15 kronor i timmen. Hm.. 25 minuter, ja det borde jag hinna på.

Inne på banken så var hela Södertäljes befolkning denna dag. 35 nummer framför mig och de minuterna som jag stod där inne hände inte mycket. Kände hur stressen började komma. Mer pengar behövs i aotomaten eller ska jag strunta i det och hoppas att p-lisorna missar min bil? Jätte ångest, innan jag fick fart under fötterna och gick tillbaks till bilen. Pillade i 20 kronor och så raskt tillbaka till banken igen. Det tog närmare en 1/2 timme innan jag kom fram till luckan. Funderade på hur mkt pengar jag skulle behöva ta ut. Det blir ju helg och jag ska bla storhandla innan jag åker upp igen... hm kortet lär ju inte komma på ett par dar, sen blir det påsk. Kortet blir säkert försenat. Tog ut en peng som kändes lämplig och gick till bilen.

Brummade hemmåt och beslöt mig för att handla på en gång, kissa och sova sen...

På Willys brukar jag hitta vad jag behöver så även denna dag. Och lite tur ska man ju ha ibland. Köttfärs, kort datum; 29 kr tråget. Det innehöll 2 kg köttfärs. Bara att frysa ner : ) Jag köpte 4 tråg. Fyllde kundvagnen med varor, betalade i kassan. 5 Stora bruna papperspåsar styvades in i bilen och sen for jag hemmåt. Stannade till för att kolla min postbox på vägen och då slog det mig. Jag har nog tatt ut för lite pengar... det är inte sant. Räknade i huvvet och tittade i plånboken. Trött och vimsig var jag men bilen måste tankas innan jag far upp och lite andra kostnader har jag. Fasiken, pengarna räcker inte.

Det fanns ingen annan utväg än att åka tillbaks till södertälje och hämta mera pengar på banken. I bilen under resan så läste jag lusen av mig själv och förbannade min klantighet. Ja postservice och bank fick också några fula ord...

Fast å andra sidan nu var klockan efter lunch, så nu är det nog lugnare på banken tänkte jag. Södertäljeborna har nog gått hem nu : )

Hem? Södertäljeborna bor på Nordea i Södertälje....

47 nummer före mig och jag var hysteriskt kissnödig och törstig. Men jag vågade inte handla nåt att dricka men risk för att kissa på mig. Så där stod jag inne på banken. Knep med ögonen som var rödsprängda och trötta, knep med benen för att inte kissa... och smackade med läpparna och min snustorra mun...

Damen på banken tittade på mig när jag kom fram och sa; Men sa jag inte till dig förra gången, om legget? Jag stod som ett frågetecken och fattade ingenting.

-Va sa jag?

-Ja, sist du var inne så påpekade jag att ditt legitimation gått ut sa hon och pekade på en mikroskopisk rad på legget.

-Men alltså sa jag, jag har inte varit här inne på flera år? Jag har kort, eller hade...

-Men jag känner igen dig sa hon.

Jag kollade lite extra på damen och började skratta. Nej men herregud sa jag, visst har du jobbat i Tumba, på kassaservice. Jag känner igen dig med och hade jag strul med mitt legg som gått ut (den historien tänker jag inte ens gå in på) Kan bara säga att jag var tvungen att ha "målsman" med mig varje gång jag skulle hämta ut pengar...

Det här sa jag är ju mitt nya legg som jag skaffade...

- nya sa hon, det är ju 5 år gammalt... och det har gått ut. Det får du inte hämta ut några pengar på.

igentligen, tillade hon.

Tack och lov så fick jag ut den lilla extra slanten jag kommit för att hämta med en sträng uppmaning att genast ansöka om ett nytt legg.

Höll nästan på att säga;

-Ja mamma.

Tillbaks till bilen, for hem, kissade som besatt hemma... Drack vatten och packade upp alla mina varor. Packade om köttfärsen i mindre portiner och frös in. Kastade i mig lite pasta och tittade på klockan 16.00...

Stöp i säng.

När jag vaknade igen på kvällen så var jag mer än groggy. Fixade snabbt kaffe. Funderade över dagen och kunde inte riktigt greppa var pengarna försvunnit. Tyckte ju att jag räknade så bra vid mitt första utag på banken. Tog upp Willys kvittot och blev ännu mer fundersam. Kollade köttfärsen och insåg att jag köpt köttfärs för si så där 400 kronor!

Inte möjligt. Jag såg ju skylten tydligt på Willys. Kort datum, 29 kronor st. Reagerade just på det, styck. Annars är det ju alltid kilot. Nu var klockan 20.30. Testade att ringa ner till Willys. En snälling svarade och jag förklarade mitt problem. Han gick raskt ut i butiken, tittade och sa; Nån sån skylt finns inte, vi har vanligt pris på köttfärsen.

Ärligt, jag kände mig explosionsfärdig men förmodligen för trött för att gå i taket...

Killen frågade vad det stod för datum på förpackningarna...

Dem hade jag ju eldat upp i öppna spisen ju : (

Han var ialla fall resonabel, så i morronbitti ska jag åka ner till affären och hämta de pengar som jag betalat för mycket. Hoppas att jag inte kommer hem klockan 16.00 då me ; )

Nej nu ska jag jobba lite. Ha en trevlig fredagskväll på er : ))

1 kommentar:

  1. Ojoj.. en minst sagt strulig dag. Man ska inte vistas ute i stora världen när man är trött. Vilken jättevänlig människa på Willys, hoppas det löste sig med pengarna.

    Fem år "gammalt" leg?? Gäller inte körkort på banken?

    Skitrolig särskrivning i början; Postens kassa service!! Deras service är minst sagt kass så det var huvudet på spiken*s*

    Ha det bra, kram

    SvaraRadera