måndag 1 mars 2010

1 Mars och blåsten viner utanför fönstret...

På köksbordet: Ett vitt blockljus, björkkvistar, kottar, plättar i luften, vita Ranunkel och vad jag kallar höstglöd, fast vita = ) i min nya kruka... locket till en gasoltub. Jag drömmer mig bort...

16.42 Usch, idag är det en dag som man gärna spenderar inomhus. Det blåser ordentligt ute och mer snö har det kommit... Mannen är på väg upp från Stockholm i bilen. Med en tvättmaskin : ) Jag hoppas att han kör lugnt och försiktigt, de har utfärdadt en klass 1 varning. I kväll så åker han till Arlanda och hämtar sin bror som kommer med flyget från Göteborg. De sover i Stockholm eftersom mannen jobbar i morron.

Själv har jag målat den bruna spegeln vit idag. Efter att ha gått och stirrat på den en vecka. Brun var den, brunt passar inte mig : ) Nu är den vit. Den behöver en strykning till. Kul är det att måla men trist att behöva vänta tills färgen torkar. Kistan som vi använder som vardagsrumsbord har också blivit vit i farten *s*. Även den skall målas en gång till. Sen var jag i en av kattvindarna och rotade. De är urstädade nu men jag har en del sparade saker i dem. När jag höll på att städa ur dem så fick jag syn på en hängare i trä, till hälften dold av papp och pappspik. Den har jag nu befriat från sin undanskymda vrå. En originalhängare med trä knoppar. Den satt som sjutton med tre rejäla handsmidda spikar. Men med universalverktyget Nivatori och en djävuls envishet så fick jag tillslut loss den, hel. Kommer bild så småningom men först ska den målas : )

Lite fler bilder på min blommande kruka : )

Fint var det igår kväll när mörkret sänkt sig och vi åt middag med levande ljus och jag tände ljuset i krukan.Vi satt och planerade köket, pratade om hur vi skulle fixa till det. Planerna är många och idéerna något vilda. Vi stirrade båda på krukan, brast ut i skratt och insåg att vi båda hade samma tanke. Det är en kruka för tillfället... men kanske den i framtiden kommer att få en annan användning. Det visar sig ; )

Apropå framtiden. Jag lämnar många trådar hängandes. Dags för ett par avslut:

SRV ringde och sa att jag inte längre behöver betala för soporna. Det tackar jag för : )

Den däringa mojängen som jag hade bild på för ett tag sen. *S* Jag tror själv att det var någon sorts insekts/flugfångare : ) Ni vet, man tänder lampan, insekter dras till ljuset, de flyger mot det och dör när de träffar metallskenorna... barbariskt. Tja, men kanske effektivt. Mannen vägrar låta mig stoppa i kontakten i vägguttaget, han hävdar bestämt att den är livsfarlig. Jag böjer mig för det, han är elektriker... inte jag : )

Trevlig måndag, alla där ute!
Kram.


1 kommentar:

 1. Jag lämnar också trådar i luften..
  Men snart har vi bestämt ett datum;)

  Återkommer..

  Ha en toppenfin dag
  Kramelikram

  SvaraRadera