tisdag 23 mars 2010

23/ 3 Svarvade ben, vackra men knepiga...

Stolen!

19.11 Dagen har bara försvunnit, tittar man ut så är det mörkt nu. Jag har undvikit att titta ut idag. Jag har undvikit "ut" över huvudtaget. I går var det ett fantastiskt väder med strålande sol. Tyvärr så sov jag bort hela gårdagen. I princip. I dag var jag pigg och vaknade tidigt, vid 07 tiden. Ute var det gråmulet, snöblask från himlen och allmänt otrevligt ute : ( Jag har därför låtsats som om ute inte finns och ägnat mig åt inne : ) Hundarna har varit ute, men korta stunder. Hade jag tagit dem på en promenad så hade de nog hängt på men, tji fick dom.

I stället så har jag målat och slipat idag. Det började med stolen som jag bar nerför trappen i brygghuset och uppför trappen till vårt hus. Min nya stol till skrivbordet. En snurrstol i trä : )
Den ser lite hård ut men var väldans skön att sitta i. Och det måste fler ha tyckt för den är sliten där rumpan skall sitta : ) Fina svarvade detaljer. Ett litet helvete att slipa tyvärr. Det tog mig nästan hela förmiddagen att slipa färdigt stolen...

Nu är den grundmålad. I morgon blir den vit och jag ska slipa fram en sliten yta. Sen är den färdig. Jag älskar att måla och fixa med möbler så när jag ändå var igång så bar jag in den stege som stått i gubboden också. Har spanat på den och försökt att bestämma hur den ska bli i framtiden. Vad jag ska ha den till det vet jag redan. Men hur ska den målas? Vit, självklart. Men ska slitaget behållas som det är nu eller skall det målas över... och med vad? Matt, halvblank? Högblank? Så har jag gått och funderat varje gång jag tittat på stegen.

Här har många rumpor suttit : )

Händer har kramat om karmarna...

Fin stege

Behållas som den är eller målas?

Ja nu är det försent. Först tog jag fram slipmaskinen och påbörjade arbetet med att avlägsna de färggladaste fläckarna på trät, tänkte behålla den i originalfärg. Insåg ganska raskt att det var för många fläckar... Så det fick bli en grundslipning bara för att ny färg skulle fastna. Stegen står nu och torkar. Den blev vit högblank. Tror det kommer att passa den bra.

En lite rakspegel som jag hittat i huset. Fixade till den för ett par veckor sen.
Har inte använt den än, inte så ofta som jag rakar mig ; )


Ha det så gott alla, kramen på er : ))
2 kommentarer:

 1. Sådana snurrstolar är jättesköna=)

  Ha en fin dag, kram

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt stöd=)

  Jag har talat i telefon med den åtalade (Hiros husse) på eftermiddagen. Han var tagen efter två dagars rättegång men det låter som att de genomskådat damen som vill "sätta dit" honom=)

  Kram på dig o tack igen!

  SvaraRadera