fredag 12 mars 2010

12/3 Plättlätt...

Plättdags!

18.54 Redan i morse så hade jag bestämt mig för att testa Märtas gjutjärn : ) Medans jag tände upp vedspisen & tog fram frukost så fixade mannen ihop bäddsoffan. Sen diskuterades vad som skulle uträttas idag. Helt klart är att vi båda börjar tröttna på bäddsoffan. Den funkar ett par nätter men flera... ja då går ryggen av. Dessutom är den rätt opraktisk. Man kan ju för tusingen knappt sova i den och andra aktiviteter hm... Får ske med en smula fantasi ; )

Det är hög tid att vi får hit en riktig säng och att vi blir färdiga i sovrummet. Det som återstår är att Skura av golvet, slipa och måla det. Sen har vi fönstrena som måste skrapas och målas, ja eller karmarna då ; ) Jag vill ha kornischer vid fönsterna. Såna får mannen bygga. Det är de här småsakerna nu som tar tid och att man måste vänta mellan varje moment. Vänta på att spackel eller färg skall torka.

I dag beslöt vi oss för att lämna fönstrena till i vår/sommar. Det är ingen panik med dem. Kornischerna gör vi under helgen. Alltså återstod golvet. I dag var en bra dag att skura upp det. Så vi tog bilen till affären för inhandling av skurborstar och såpa. Jag lyckades gå vilse och hamnade på Blomsterlandet (ojsan) Passade på att köpa en bukett tulipaner och några krukor med lökar plus nån annan vacker blomma : ) Lite mat inhandlades och jag köpte en liten tetra med vispgrädde, till plättarna.

Hemma sen så var det bara att falla ner på knä, fatta kniven och pilla bort all skit som satt mellan bräderna på golvet. Inget roligt jobb alls. Men det funkade faktiskt. Sen dammsög vi golvet minutiöst. Mannen ville genast börja såpskura golvet men jag protesterade. Min mage var på väg att bli tom, så energi måste fyllas på. Det blev köttsoppa och sen plättar i Märtas lagg.
Lite bilder på det : )

Plättar stekta på vedspisen i gjutjärns lagg

Till plättarna; Vispgrädde & jordgubbssylt

Väldans mumsigt var det : ) Mannen skojja med mig om att jag skulle gå in till grannen med ett lass. Men nej det törs jag inte. Jag är inget plättproffs.


Efter soppa och plättar så var det tyvärr dags att återgå till knästående läge. Golvet skulle såpskuras. Nu är det gjort och medans jag vilade mig i soffan så satte mannen upp den andra utelampan ovanför stallet. I morgon är golvet torrt, då skall det slipas.

Ha en trevlig fredagskväll på er!
Kram


1 kommentar:

  1. Alltså, det är inte så illa som det låter. Jag sökte ett studentlån "för att köpa en bil", men det visar sig att trots att jag varit duktig och tvättat bort vissa gamla leverantörsskulder (där leverantörerna felaktigt krävt pengar av mig istf AB:t) så hänger anmärkningarna kvar söm en blötfis i tre år!!

    Alltså kvalificerade jag mig inte för studentlånet (som jag tänkte finansiera Amir med). Företagslån har jag inte börjat söka än. Jag måste in med 30 000 till Almi först.

    Pengar till Amir får Stefan jobba ihop, men det hade varit skönt att kunna betala honom med studentlånet.

    Så är det med det, nu ut och lyssna på "ståpitt-ståpitt"=) Ha en fin helg, kram

    SvaraRadera