måndag 26 mars 2012

Förberedelser.

 Här grävs ett nytt land. Vårguldet ska flyttas hit : ))
Älskar jorden här på tomten. Lättgrävd och "mullig"

 När grässvålen avlägsnats och spaden grävt lite djupara så vattnas det rejält. Allt för att godingarna ska trivas i sin nya bädd.

 Sen grävde jag upp dem från deras förra land. Ett land som jag tycker ligger alldeles för mycket i skuggan. Det här är ju ändå vårprimörer. Då bör de få tillgång till en varmare plats med fler soltimmar. Jag var väldigt spänd på om de hade lyckats övervintra. Men visst ser de ut som de lever. Flera nya ögon tittar fram som snart kommer att skjuta rätt upp ur jorden. Bilderna kanske inte ser så spännande ut men när de ligger nykokta eller lätt stekta på tallriken med riktigt smör då är de en ren fröjd för gommen : )

 Sparris, en verklig vårprimör. Planteras på rad med rötter som delvis överlappar varandra.
Sen på med jord och lite mera vatten. Nu är det bara att vänta... I år är våra fem plantorna två år och då kan vi skörda några skott. Nästa år när de är tre år, då är de stora nog att avnjutas ända fram till midsommar  *längtar*

Här är fler förberedelser. Dvärg Kochinägg som ska in under första bästa höna som "surnar" till och vill ruva. Alla ägg som de lägger nu, plockas in får datum och färg nämnd (om jag vet vilken höna som lagt ägget förstås) Vi äter av de äldsta äggen hela tiden och fyller på med nya varje dag. På så vis har vi färska ägg att äta och färska ägg som kommer att bli kycklingar längre fram. Allt handlar om förberedelser nu när våren är här : ))Trevlig måndags kväll på er!

**************

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar