tisdag 10 januari 2012

Tell it like it is.

Dutti kicka! Man ska göra ifrån sig ute och inte inne. Sen är det upp till oss människor att inte trampa it)


Ett lantligt boende i min favorit tidning speglar inte nödvändigtvis verkligheten. Nej i min favorit tidning så har man moderiktiga kläder, oftast dyrbara. när man klampar runt i potatislandet, står i hönsgårdar och pysslar med hö och halm. Håret är omsorgsfullt fixat och makeupen är fantastiskt. Jag lever på landet, visserligen så har vi varken grisar eller kor men vi har andra djur som ska ha tillsyn. Jag har nog aldrig matat våra höns i moderiktiga kläder som kostar lika mycket per plagg som en månads matkonto. Ej eller så har jag bytt hos kaninerna med fräck makeup. Hundarna rastas oftast i gamla utstlitna bra att ha kläder för rasta hundarna ändamål. Jag vet att tidningen ljuger, jag är medveten om att de vill sälja in en bild, en livstil. Jag har läst den i 10 år men det är först nu, de senaste två numrerna som jag har börjar att tröttna på den. Det händer liksom inget nytt.


Man tillsatte mode för ett par år sen, man har tillsatt resereportage och nu även recept Alla tre är skittrist att läsa om tycker jag. I alla fall när de finns med i varje nummer. Sen är det en hel del reklam, och ja jag förstår att det måste finnas. Det är trots allt en inkomstkälla. Men nu letar jag efter en ny tidning som kan tillfredsställa mig. Lantliv lägger jag på hyllan ett tag. Jag kommer att titta igenom den i affären står det något intressant så köper jag den som lösnummer hädan efter.


Mina funderingar om det riktiga lantlivet v.s det som visas i trendblaskorna funderade jag över då jag i den lätt geggande snömodden halkade omkring på gräsmattan och byggde ramverket till kaninburarna. Sanningen är den att jag blev både blöt, lortig och bajsig. Rätt långt ifrån den lantliga idyllen ; ) Ingen med hjärnan rättställd är ute och jobbar i de kläder som visas i magasinen. Det vore ju lätt löjligt och absurt.


*********************2 kommentarer:

  1. Gård och torp är jättebra! Ett komplement till Lantliv. I lantliv får man fröjd för ögat och kan njuta mer av den konstnärliga sidan av tidningen, medan Gård och Torp erbjuder mera "the real thing". :) Jag lyxar till det och köper båda! :)

    SvaraRadera