lördag 7 januari 2012

Husletarjakt.I morse så tyckte tuppen att det var vår (kanske har han hört mig tjata om den) Han satt på vakt precis innanför hönsluckan när damerna skulle ut. Som en drucken sjöman fällde han ner ena vingen mot backen, vinglade runt utvald höna ett halvtvarv med lätt slagsida. Hönorna lät sig inte förföras snarare förfäras av hans libido. Nu har vi en snäll tupp, han fortsätter vingla runt dem med hopp om att få till det. Finns ju tuppar som helt fräckt kastar sig över hönorna och snarast våldtar dem. Det finns tuppar som inte kan låta damerna vara i fred utan är efter dem hela tiden, en sån tupp blir inte gammal hos mig.


Vår gentlemanna tupp lyckades få tag på en av de unga hönsen och hon låg still. Sen var det dags att triumferande gala ut sin manlighet... Locka hönsen till matskålen med ett förnöjsamt läte; Se tjejer, jag är inte bara stor, manlig och stark. Jag kan fixa mat också! Att sen jag står bredvid med foderskopan i handen, det räknas inte.


Efter att ha studerat detta beteende så tror jag att våren är på väg. Kanske vill nån höna börja värpa snart. Jag har verkligen saknat deras goda ägg. Utan extra lyse i hönshuset så blir värpsäsongen kortare.


I går var jag missmodig, ledsen och irriterad. Pratade med säljaren av det hus vi lagt bud på. De tyckte att budet var i underkant. Märkliga människor. Vår bankman, de mäklare vi pratat med och alla andra gör samma värdering av huset som vi gjort. Men tyvärr lever dessa åldriga syskon i en annan verklighet (huvudet i sanden) De tror sig äga Soliden och det får man milijoner för. Det hela är mycket frustrerande Vi stryker ett streck över detta hus nu, lägger inte någon mer energi på det. Det får stå där osålt, kanske säljaren tar sitt förnuft till fånga någongång. Men vi drar oss ur.


I stället så åkte vi och tittade på ett annat ställe, ett som sambon sagt ja till och jag; Njää. Jag ville ge det en chans till, se det med nya ögon. Jag är fortfarande inte helt imponerad av husets läge men mja... det har en del andra stora plus. När vi åkte där ifrån hade jag en känsla av; Ja, varför inte. Medans sambons känsla var; Njää...
*SUCK*


**********************


1 kommentar:

  1. Kämpa på nånn dag så hittr ni med ert paradis ;)

    SvaraRadera