onsdag 2 november 2011

Vardagslyx!

Efter att ha slitit en hel del med utrymmet här hemma och städat ur den lilla gäststugan, burit och kånkat både måndag och tisdag, så förtjänar man nåt extra. I dag har jag jobbat med lite möbler som ska göras om, det finns plats för det nu i den lilla stugan. Den blir lite av min verkstad. Efter detta så tyckte jag att jag förtjänade lite vardags lyx en helt vanlig onsdag : )
I söndags efter att hundarna fått sin aktivering i skogen och på fälten så begav vi oss hemåt i bilen. Passerar en höstmarknad och naturligtvis så fanns det tid till att gå omkring där om njuta ett par timmar. Jag smakade vitlökskorvar, andra korvar på både hjort, viltsvin, rådjur och lamm. Öppnade munnen villigt för det som stektes på grillar: hjort, älg, får... Provsmakade hembakt bröd med russin, nötter och alla de sädeslag som finns att baka med. En sked med den mest fantastiska ostkaka jag någonsin smakat sträcktes fram mot mig vid ett stånd. Tyvärr så hade jag ingen kamera med mig : ( De hade byggt upp marknaden så fint med pumpor, granris och flera frigående höns som trippade omkring bland besökarnas ben. Där fanns får för den som ville se på en demonstration i fårvallning. En härlig avslutning på den söndags eftermiddagen. Med mig hem så hade jag bla en hel färsk laxsida. Det är av denna lyx jag har ätit idag, gravad, så gottigt.

Hm, tror jag skulle vilja ha en rök. Vore kul testa att röka lite godsaker. Min far röker och han får till riktigt mumsiga saker, lite sån där egenhändigt tillverkad vardagslyx : )

***********1 kommentar:

  1. Det ser verkligen gott ut! Pappa hade en rök när jag var liten, rökt sik är bland det godaste som finns!

    SvaraRadera