fredag 18 november 2011

Hjärtan av tovad satinangoraull.

Av stuvbitar från den tovade ullen blidde de små hjärtan.Det verkar som om alla har julnoja nu. Det smygpyntas och fejas. Själv så håller jag mig kall, jag tänker inte dra igång nåt julpyntande än. Jag är så kluven till vintern att jag inte kan bestämma mig. Visst vill jag ha den där julkortsvintern med en massa snö och strålande sol så att det glittrar och blänker till här och där i silver. Men jag vill inte ha det jäkla böket med 20 minus så att precis allt fryser. Ej heller vill jag skotta snö, köra fast med bilen eller skrapa bilrutor, urs!


Om jag finge sitta inne hela vintern och kika ut på det glittrande vackra, då vore det en annan sak. Eller bara behöva vakna de dagar det är nyskottat, skrapade rutor och strålande sol.


Mannen däremot som inte är förtjust i julen alls, eller snön, HAN har tjuvstartat julen. Han skickades till vår lilla affär som ligger 7 km härifrån för att handla och kommer strålande glad hem med pepparkakor, mögelost och glögg i påsen. Får väl nämna då att det var alkohol fri... hahaha. Jag pikade honom för det men som han sa: jag är inte särskilt förtjust i glögg men däremot pepparkakor och mögelost. Så för hans del så spelade alkoholen i glöggen mindre roll : )


Jag, den påhittige tyckte dock att alkoholhalten i flaskan skulle höjas något. Rotade fram en flaska ur skåpet med starkt i och slog i glöggen. Efter två glas glögg med vodka, goa pepparkakor med mögelost, en trevlig man och ett mörker som sakta sänker sig utomhus medans temperaturen faller så känns det både lite juligt och mysigt i kropp och sinne : )
Trevlig fredag på er: )


****************

3 kommentarer:

 1. Ingen sprit till Peppe-kakan ju*s*

  SvaraRadera
 2. som sagt, snö är fint på vykort och i norrland och möjligtvis en vecka runt jul! Jag gör som vanligt och vägrar julpynt. Fast jag har två julljusstakar med dalmatiner på, dom tar jag nog fram!

  SvaraRadera
 3. Är lite kluven till julen faktiskt, att det ska börjas så tidigt och mot slutet blir det mer och mer hysteri kring det hela..fast det hänger ihop med min tidsbrist, att även pyntandet som jag älskar måste hastas fram och krafsas till lite snabbt...
  Här har nysnön lagt sig och jag måste säga att det är ***ligt vackert fast jag också kan leva ytan kylan...
  Ha det gott,
  Eija

  SvaraRadera