söndag 20 november 2011

Besök i hönsgården.

Ja nån vidare intelligent uppsyn har de ju inte...


Å andra sidan så besitter de förmodligen all den intelligens de behöver för att picka i sig föda, klucka och lägga ägg ; )
Rengjorde hos kaninerna i morse. Kaninburarna är mycket praktiskt placerade i hönsgården mot en av väggarna. Så medans burarna rengörs så kan de skutta runt lite i hönsgården, jaga höns och bli jagade av hundarna... som var på utsidan av hönsgården. Det var highlife med andra ord.Hönsen var både konfunderade och förvirrade. Kaninerna däremot de tog för sig. Hoppade runt och gjorde akrobatiska krumsprång i luften. Helt fräckt så hoppade de in och ut ur hönshuset, smakade på hönsmaten och klättrade i höt.


Bör väl skriva att jag hade kanin damerna ute tillsammans och sen hanen... För är det något kaniner är bra på så är det att göra kaniner.Både igår och idag har vi ett mulet väder, regn igår ännu så länge uppehåll idag. Huset vi kikade på igår var inget för oss. Tyvärr.


****************

2 kommentarer:

 1. Åh de är så fiiina dina höns! Som du säger, de är ju precis så smarta som de behöver, Varför slösa med det, liksom?

  SvaraRadera
 2. jag tycker de är ganska smarta, hönsen...nåväl inte alla, vår nya tupp är en omogen klantskalle men han lär sig väl...
  Vi har nu också tagit in kaninen som bodde hela sommaren i frihet i fårhagen. Nu bor hon med hönsen för hon vill liksom inte vara själv. Vi har ingen hane åt den, annars skulle vi väl ha hur många som helst så duktiga som de är att göra kaniner..
  Snyggt hönshus ni har!
  Eija

  SvaraRadera