onsdag 23 november 2011

Jag vann striden, skåpet flyttar in!

I timmar har jag slipat på detta skåp. Tanken var att det skulle målas om, men ju mer jag slipade ju mer tyckte jag om det som kom fram. Sen har jag gått och kikat på skåpet i boden och funderat. Hade tänkt sälja det men jag kan bara inte. Jag vill ha det själv. Men att få in det i huset skulle bli problematiskt Inte bara pga av platsbristen utan mest på grund av det faktum att sambon med all säkerhet skulle få både spader, en hjärtattack och ett koleriskt anfall vid åsynen av det. Han såg det när det var rött sen dess har det ju genomgått en totalförvandling. Skrev tidigare att jag målade det svart och sen vitt för att sedan slipa bort nästan all färg igen.


Sambon och jag har inte riktigt samma smak vad gäller inredning. Han säger att han inte bryr sig, att sådant inte är viktigt men ändå så protesterar han ibland hm.... Han föredrar trärena möbler gärna furu. Jag får en -70 tals olustig bastukänsla av just sådana möbler. Jag vill inte bo i en gillestuga : (


Vi hade en sådan gillestugemöbel som tvn stod på och i lådorna förvarades allt ifrån handukar, lakan till dvd skivor. Den har jag velat slänga ut läääänge. Så igår startade operation övertalning. Jag la fram det försiktigt, lindade in mina ord i skön bomull, talade med silkeslen röst. Han mumlade något om att han absolut inte ville ha en sån där vit möbel, en sån där sliten sak... Oh nej sa jag, jag har ju slipat bort den vita färgen. Sambon sa ja, gör som du vill (utan att vilja se den nya skänken först)


Så idag när han for till jobbet var jag kvickt uppe och började planera för den hemska furumöbelns hädagång. Jag önskar att jag hade kunnat dela med mig av mannens min när han kom hem i kväll : ))))


-Herregud! sa han (tycker nog han missbrukar mitt namn lite grand) Den ser ju ut som om den stått i ett uthus i 50 år! (Hurra, det var ju precis vad jag eftersträvade)

Jag försökte säga att i Stockholm, där jag kommer ifrån hade denna ansetts vara helt rätt och kanon fin.
- Och här där jag kommer ifrån så hade den hamnat på soptippen eller slutat som brasved. men visst bara du är glad så.


Ja jag är mycket glad. Jag tittar inte längre på tvn, jag stirrar på skåpet : ) Sen att jag nu måste vara jättesnäll året ut det får jag ta, när han nu har gjort en sådan stor uppoffring.


Tjing på er!


********************


3 kommentarer:

 1. Egentligen är din sambo ganska smart som har hållit fast vid något som inom kort kommer bli modernt igen.

  Jag ser den fasansfulla trenden med kopparpannor och annat i koppar som ska pyntas med numer, som en föraning av ful-furuts återinträde i Svenska folkhemmet.

  Släng inte fulmöblerna, annonsera ut dem om ett halvår eller så;)

  SvaraRadera
 2. Jag inte bara gillar vinter, jag ÄLSKAR vinter, och längtar efter den.
  Vinter här är inte isgata, utan mycket mer:)

  Meteorologisk vinter är under 0° i medeltemp under en veckas tid, det har vi inte haft än, men det kommer, det kommer. Så snart jag fått min bil kommer det;) Massor av härlig julesnö!

  SvaraRadera
 3. Hi hi...grattis till din vinst. Så urläckert det blev. Nä håller med dig...inte furu. Ha de gott vännen.
  Kramar till dig från mig / Maria

  SvaraRadera