fredag 26 november 2010

Vägra julpynt!


Jag tillhör dem som tycker att julen kommer tidigare och tidigare varje år, i alla fall alla måsten. Baka, städa, mysa, pyssla, handla, planera osv. Man hinner knappt svälja sista sillbiten på midsommarafton innan det är dags att ge sig ut i skogen och fylla förråden med bra- att- ha- till- julsaker.

Å andra sidan så är julen vad man gör den till säger den kloke, så även jag. Alltså har jag en överenskommelse med mig själv. Inget julpynt framme förens 1a advent, hur jävlig hösten än har varit när den är i sin fulaste form; Mörk, regnig, blåsig och evighetslång. Det är lätt att falla då och börja nalla ur jullådan... Allt med lite färg, glitter och hopp piggar upp i det värsta höstmörkret. Hösten är annars en av mina favoritmånader om den är fylld med hög klar luft, vackra färger och gott om ätbart i land och natur. Men nu var det där med att stå emot och hålla ingångna avtal, lika svårt nu som efter det att nyårsaftonens rus ebbat ut och man befinner sig i den krassa verkligheten som säger upp till bevis! I år har jag misslyckats, fast bara lite. Det är inte första december än men efter långpromenaden igår när jag släpade hem grenar och kvistar i famnen så har dörren blivit prydd med en ny krans.Riset var ganska trist i sig så ett par gamla papparkaksformar fick piffa upp det hela. Jag kommer ändå inte att baka några pepparkakor i jul. Jag kommer inte att baka någonting, jag kommer att köpa det jag behöver i affären.

******
Dessutom så skyller jag ifrån mig angående mitt brutna avtal. Det är ju omöjligt att hålla när varenda bloggare man kikar in till håller på för fullt och nallar ur jullådan ; )

Trevlig fredag på er här har vi snöstorm.
I kväll blir det små goda ostar, pepparkakor och glögg (ska se till att det blir rätt glögg denna gång) Några avtal vad gäller sånt här godis har jag icke.1 kommentar:

  1. Låter mysigt med snöstorm och glögg.

    Här nallas det för fullt ur adventslådorna, dricks glögg och julöl och det äts pepparkakor och skumtomtar medan pyntet finner sin plats. Allt medan den isande, friska nordanvinden rycker i huset.

    Kram och hälsa med dig=)
    /fru Jonsson

    SvaraRadera