tisdag 16 november 2010

En potatissäck, en fruktlåda, några tallkvistar & en terrier...


Välkommen hem till oss.
Smyger man bakvägen genom skogen så kommer man till vår lilla grind på baksidan. Alla hundar är snälla men de både hoppar och skäller, därför varning för hund. Till vänster ligger stallet som också innehåller hönshuset fd stian. Till höger brygghuset där mannen byggt isolerat hundhus och hundgård. Det röda huset längst bort som solen lyser så härligt på är vårat. Där bor vi : )Mitt på gårdsplan står ett stort päronträd, om våren fyllt av miljarder vita blommor. Till hösten växer det stenhårda oätliga päron på trädet. De ligger nu i burkar i jordkällaren, inkokta i sockerlag med kanel och några med vanilj. Ända sättet jag har hittat som man kan använda dessa oätliga päron på. Kom gärna med förslag om det finns mer man kan göra med stenpäron.

Men nu var det slut på rundturen. Jag tar tillbaka allt jag sa om snö och vintern igår. På kvällen så började det att snöa, eller snarare det föll en blandning av regn och snöblask. Mannen var inte så happy över det. Han fixade ju med luftvärmepumpen. Tillslut var det så mörkt att man knappt kunde se något utomhus och jag tyckte att man kunde gå och lägga sig och strunta i värmepumpen tills idag. Det var svårt att slita mannen från den nya saken men det gick och han sov snällt hela natten. I morse så for han upp och startade omedelbart denna nya tingest.
Vi brukar ha hela 14 grader varmt i köket på morgonen och idag var det inget undantag. Men tittade man ut så hade nattens snöblask gått över i snö under natten och nu lös solen över oss.

Den nya tingesten får stanna. Den är ful som stryk men från 14c grader till 19c på mindre än 2 timmar! Fantastiskt. Vi tog en långis längs Dalälven i det kalasiga vädret och kom tillbaks till ett hus som fortfarande var varmt, 19c grader : )

Mannen han läser på och kollar pumpen stup i ett, själv har jag ekonomipyntat lite utanför huset på eftermiddagen.

Som jag skrev i rubriken. En fruktlåda av trä, en gammal potatissäck, ett par kvistar tallris och om plats finns, en terrier...
Gamla fruktlådor har vi många i boden och nåt användningsområde för dem måste man ju komma på...Likaså potatissäckarna som jag lagt undan i spara högen på brygghusvinden.En terrier är alltid bra att ha, de är nyfikna, energiska och håller en sällskap om det man gör verkar spännande : )


Stoppa trälådan i potatisäcken. Det går bra med lite våld om det tar emot.Sen är det bara att vika/skrynkla till säcken lite och sticka ner tall eller grankvistar efter behag och tycke.
Jag placerade en säck om vardera sidan om ytterdörren.

*******

Tjing på er : )

4 kommentarer:

 1. Alla säckar har jag slängt. Det räckte att det var råttbon i några av dem*ryser* Men det är skoj när man kan göra trevliga saker av dem och allt annat man hittar.

  Passa på att njuta av snön. Du kan väl tycka om den fram tills tjugondag Knut i alla fall..?

  SvaraRadera
 2. Vilket smultronställe ni besitter, det är så fint när man har husen sådär samlade så det bildas en innergård. Önskar också att vi hade så vackra potatissäckar i gömmorna! Hittade faktiskt några halva säckar som var helt genomätna av möss. Kanske går att lappa o laga?
  Roligt om jag kan inspirera till olika ullprojekt, eller ännu bättre inspirera till att skaffa sig en skock får! Kan jag så kan alla, en stadsbrutta som jag är till uppväxten. Hade knappt träffat några får innan jag halkade in på detta med allmogeraserna...men lite tid och mark behövs förstås! Det kanske ligger i framtiden för er med?
  Eija

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar blogg jag halkade in på här då...
  har tassat runt ett tag...
  återkommer gärna...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 4. Du bor inte bara vackert till, du har fina idéer också.

  SvaraRadera