tisdag 2 november 2010

Kaloribomb!

Oätliga stenpäron förvandlades till ätliga genom att kokas i en lätt sockerlag med kanel. Till detta så vispades lite grädde och mörk choklad revs på rivjärn och vändes ner i grädden. I brist på ett gott kex fick en glasstrut duga. Mannen länsade fatet, endast pinnen blev kvar : ))Efter en veckas nattarbete så är man äntligen hemma igen. Borta bra men hemma bäst, absolut. Jag kom hem igår redan men slöade bort den dagen. I dag har det storstädats, den stela mannen med ryggskottet har inte varit kapabel att ta hand om hemmet under veckan då jag varit borta. Så idag var det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i huset.

I går kväll så tog han sig i alla fall till läkaren. Som konstaterade att han hade en kraftig inflammation i ryggen (musklerna) Så idag har det hämtats ut piller och nu hoppas vi att han blir lite bättre. Jag tjatar på honom att han måste röra på sig. Det var även doktorns rekommendation ; ) Till middag efter att jag damsugit, skurat, fejat, burit in ved och fyllt alla 3 vedlårar under dagen, så var jag hungrig som en varg och ville ha rejäl mat. Jag gjorde en rejäl gryta med rotmos (en av mina favoriträtter) i brist på fläskkorv eller annan likvärdig produkt och eftersom det saknades fläsklägg i frysarna så fick det bli falukorv. Lika gott det. Bara att stoppa ner korven i grytan när "rötterna" nästan är färdigkokta och låta korven koka med i spadet tills den är klar. Mannen som inte gillar rotmos så mycket åt två portioner och konstaterade att det var ju gott... Klart det är gott, rotmos är mums!

För en stund sen så tog vi oss en kopp kaffe och åt våra päron : )

*********

Det var alles för denna gång. I morr´n har jag mer tid för bloggen, nu soffläge. Kaloribomben måste smältas i lugn och ro : )))

2 kommentarer:

  1. Gilla inte rotmos heller förr men har me lärt mig äta de..Ha en bra kväll..

    SvaraRadera
  2. Mums mums MUMS! Detta låter supergott, särskilt päronen.

    Rotmos åt jag på jobbet idag, uppskattas ej av de andra här hemma så jag är glad att jag får det där.

    SvaraRadera