onsdag 10 november 2010

Så dränktes vi i snö...

Visst är det vackert med snö, i alla fall nu i början...

I går drog snöstormen in över Sverige... vissa fick mer än andra av det vita. Här ven det rejält av blåsten runt husknuten och gårdsplan fylldes på fint med snö. Sista gången jag öppnade ytterdörren igår så fick jag putta upp den, snön låg emot.

Ser ni hur det ångar ur glasen : )

Jag frestade mannen med glögg och pepparkakor igår. Han svarade på min fråga att han hellre tog kaffe. Men jag valde att inte höra det. Jag ville att vi skulle mysa med glögg och pepparkakor. Det var en perfekt kväll för det igår. Så på vedspisen värmdes det glögg med kanel, tyvärr inga mandlar. Det har inte hunnit inköpas än. Jag har julkänsla i kroppen men mannen hävdar att det inte är jul, det är bara november *putt*

Alltså så serverade jag glöggen i de fina teglasen som fanns i huset när vi flyttade in. För övrigt så äger jag inga glöggmuggar, har aldrig hittat några som jag tycker är tillräckligt fina. De orientaliska te muggarna däremot, de är vackra de och eftersom mannen vägrar te så får de bli glöggmuggar av dem. Trots mannens önskan om kaffe så drack han snällt sin glögg och åt sina pepparkakor till brasans sken och i ljuset av stearinljusen. Vi hade det riktigt mysigt och glöggen värmde gott. Jag skojade lite med mannen och sa att nu blir jag väl alldeles snurrig... varpå han tittade på mig och sa att det inte skulle förvåna honom. Jag dricker så sällan att ett litet glas glögg, ja mer än så och jag är salongsberusad.

Mannen hävdar att starkglögg är det enda man kan dricka medans jag föredrar vinglögg. Han tyckte att glöggen var lite klen igår medans jag tyckte den var alldeles lagom ; )


I dag klockan 07.00 så såg det ut här utanför dörren. Mycket snö och fortfarande mörkt.

Jag tände upp vedspis och kakelugn, släppte ut alla hundar och satte på kaffe. In med blöta hundar och så ville de ha mat också. Själv tog jag på mig stövlarna och en spade i handen. Dags att gräva fram hönsen ur snön.


Bakom stallet där hönsen bor så var det inte lika mycket snö. det ligger lite i lä.UT!!!!!!!! Är du galen tycks hönan tänka. Jag går inte ut förens till våren igen...


Hönsen och tuppen klara sig bra i sitt hönshus. Mannen tilläggsisolerade ena väggen och vi har en frostvakt som nu står på ett par grader. De hade det varmt och torrt inne i hönshuset i morse.Det är svårt att ta sig fram när tassarna sjunker ner i snönNyponen hukar sig under snötäcketNog med nypon. Vår uppfart är totalt insnöad. Här är det inte lä och vinden har snällt nog lagt den mesta snön här.Plogbilen som kört förbi utanför grinden har också lämnat ett bidrag. En blöt tung vall av snö. Mannen och jag fick haka av de tunga grindarna och ställa dem bredvid staketet i väntan på räddningen, grannen.Tack för att du finns grannen och för att du har ett par fina små traktorer som hjälper till att få undan all snön.Snö är vackert, jag håller med om det. I alla fall i början, nyhetens behag. Jag tycker det är vackert och kul i några dar till, kanske en vecka eller ett par. Men rätt snart så kommer jag att vara redigt trött på sk*ten. Det är kallt, snön ligger i väggen, det är halt, det är blött. Sen blir den svartbrun och ful...

När grannen åkt med sin traktor så gav jag mannen en god jul kram, han svarade att det bara är november. Ja han är ingen romantiker direkt den där mannen ; )

*********

Apropå glöggen igår så kikade jag på flaskan i morse. Det var lättglögg hahaha sån man köper på ICA.Nu dags att peta in en pinne i brasan, hej på er!


1 kommentar:

  1. Vi har heller inga fjantiga glöggmuggar.

    Vi har jättefina whiskeyglas som jag fick en gång av min käre far (som var nykterist) med vackra guldstjärnor på=)

    SvaraRadera