söndag 21 november 2010

En extremt långsam helg...


En extremt lååååååångsam och tråkig helg är snart till enda, tack och lov för det. Inget kul har vi hittat på och idag är inget undantag. Vi planerade att stuva om i bodarna, men eftersom det hela dagen har snöat regnblask vertikalt samt blåst rätt så ihållande så blev man blöt bara man stack näsan ut ur dörren. Alltså var det ingen ide att tömma den bod som behövde "staplas om". Allt skulle ha blivit genomblött. Mannen har vankat fram och tillbaks hela dan, kikat i fönstren och muttrat om hur illa han tycker om detta väder. Jag kunde inte undgå att smittas av mannens humör. Så timmarna har bara så sakteligen runnit iväg denna trista dag och nu är det mörkt ute. Det blir en sån där tv kväll då, en sån jag annars sällan har tid till. Fast jag har egentligen ingen lust att slöa framför tvn. Men inte heller särskilt stor fantasi så att jag kan komma på nåt bättre att göra. Frosta av frysarna eller städa toaletten känns inte som ett måste, mera desperat : (

Läste lite bloggar på dagen och kom på att jag också ville ha såna där halvvantar eller handledsvärmare är nog mera rätt ord. Problemet är bara att jag inte har något garn. I alla fall inte tillräckligt mycket av någon färg jag vill ha. Sen så kan jag inte virka heller för den delen...Så om man nu inte har vare sig garn eller stick färdigheter då får man ta en gammal uttjänt tröja med diverse fläckar och märkligt nog fel storlek (det var rätt storlek när den inhandlades, märkligt)Man klipper helt sonika av ärmarna i den längd man önskar ha på sina handledsvärmare plus sömsmån och sen så syr man så att garnet inte repas upp. Ett rosa snöre hittades i mina tyggömmor och blev på så sätt en liten "detalj"

Ja vad gör man inte för att få tiden att gå. På detta sätt fördrevs lite drygt en timme....

************

Vilket gnällinlägg ; )

3 kommentarer:

 1. Lilla gumman*klappar om*
  STICKA, heter det. STICKA, inte virka.

  De blev jättefina, de där handledsvärmarna.
  Det är så enkelt att ta en gammal, mönsterstickad
  tröja istället för att själv slita sitt hår med fem stickor
  och räkna aviga och räta och luftmaskor och
  moss-jävla-stickning och allt vad det heter.

  Kramelikram;)

  SvaraRadera
 2. Man får lov att gnälla ibland, det kan t.om. kännas bättre efteråt.
  Dina handledsvärmare blev ju jättefint!
  Ha en trevlig kväIl!

  SvaraRadera
 3. Hei. Kom over din blogg i dag. Syntes det var så koselig inne hos deg, så jeg fant ut at jeg ønsker å lese mer. Kjempefine bilder du har tatt. Jeg og bor i et gammelt hus, som trolig aldri blir ferdig renovert:-)
  Ha en fin kveld.
  Klem:-)

  SvaraRadera