söndag 26 september 2010

Rosor & nypon i skön harmoni...

Wresrosorna både blommar och sätter frukt ute i trädgården.

Mannen är en slagen hjälte idag. Han gick ner för räkning redan igår. Jag ropade åt honom att det var mat. Han tog vår trapp från övervåningen liggandes på rygg. Dunk dunk dunk hördes det när han kom ramlandes ner för trappen. Herregud! jag trodde han skulle slå ihjäl sig.

Visst, han gillar min mat men han kan ju ta det lite lugnt. Vi är bara två i familjen och jag lagar alltid så det räcker ; ) Efter denna vurpa så har han mördande ont i ryggen, hela natten har han jämrat sig och varit vaken. Vilket också påverkat min sömn. Värktabletter finns för tillfället inte i detta hus, men jag vet att jag har en ask i min bil, som står i Upplands Väsby. Han hade behövt dem i natt. Inte ofta vi använder melucin, men i bland så. I morse så gick jag över till grannen och tiggde värktabletter, hon hade ett välfyllt förråd.

Med tabletterna i kroppen så har mannen åtminstone varit tyst, men han har legat hela dagen. Så ont måste han ju verkligen ha. Jag sa till honom att det var tur att han hann sätta upp de långa planken, hyllplanen i hallen igår kväll *retas* Och jag har nu målat dem en sista gång på plats. De hamnade i hallen i stället för i vardagsrummet. Och väl på plats så såg man att det var där de hörde hemma. Jag är väldans nöjd.

De är breda nog att kunna ställa mannens motorcykelhjälmar på så mannen är också nöjd.

Jag har plockat in av nyponen och lagt på tork.

Har aldrig prövat förr men tänkt mig göra nyponsoppa.

Och så är de så är de ett vackert blickfång medans de torkar...

Det gamla tråget är ett fynd från huset och den handvävda linneservetten har jag fått av min bästis (rart ord), hon fick en uppsättning med duk av sin svärmor... Men hon tyckte jag hade bättre användning för dem.

*************
Trevlig söndag önskas!


1 kommentar:

  1. Ta hand om mannen nu!!!!å ha en bra söndag.Fast måste säga att de är någe mysko på gång i denna kropp me.Ska me vila lite idag de är ju endå söndag .Bromma inge kul på en helg kanske va de som fixar till en förkylning.Kram

    SvaraRadera