onsdag 9 april 2014

Operationer till höger och vänster.

Det spirar även på fönsterbrädan.

Allt har gått bra för den som legat på operationsbordet eller ska jag skriva de kanske. Inte var det lätt att somna här om ntten då man vet vad någon skall gå igenom, tankarna far fram och tillbaks och många *tänk om* hinner passera genom ens medvetande innan man tillslut somnar. 

Klockan 04.00 så väcktes jag av min terrier som låg nere vid mina fötter och darrade, hade nåt svagt minne av att jag vaknat till av henne för en stund sen och hyschat lite på henne för att hon tvättade sig för högt. Nu när jag kände att hon darrade så blev jag klarvaken på en gång, tände lampan och vi badade i stora våta fläckar. Kom kvickt ut i badrummet och fick fatt i hundtermometern. Hunden hade 40.5 grader... livmoderinflamation hann jag tänka innan innebörden helt gick upp för mig. Sen var jag klarvaken och räknade ner timmarna tills jag kunde ringa vår veterinär. Hon svarade sömnigt kl 07.00 hemma hos sig och naturligtvis så skulle hon inte börja jobba förens kl 16.00 på eftermiddagen men hon sa bara -kom ni så möter jag upp på kliniken. Somliga människor är guld värda!
 
Undersökningen visade mycket riktigt att gammeltanten drabbats av en livmoderinflamation, en lite mer tyst sådan. Ingen ökad törst men med alla fakta framför ögonen så har där funnits tecken. Tvättat sig mer än hon brukar baktill, velat ut och kissa fler gånger per dag, inte kommit igång i löp trots att hon alltid löper först av mina tjejer sen följer de varann. Sedan vi tog bort Anna så har det dock varit lite märkligt med löpen. De skulle löpt i december men löper nu i stället. De som alltid varit är så säkra i sina löp.

I går eftermiddag så avlägsnades ett stycke hjärntumör och ett stycke livmoder. En gick till patologen och en slängdes på soptippen. Skönt i alla fall att allt hittils gått bra.
 
Ha en fin onsdag!
 
****
 
 
 2 kommentarer:

  1. Oj, vilken start på dagen! Håller tummarna för att det ska fortsätta gå bra för dina nära och kära, två- som fyrbenta. Livmoderinflammation är ett skit, en tikägares mardröm tycker jag. Vad skönt att ni har en så vettig veterinär!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var lite på håret om hon skulle få en chans eller få somna in. Nu blev det ju bra till slut i alla fall. Men visst är det ett gissel denna livmodersinflamation.

      Radera