torsdag 17 april 2014

Jag är kär

i Mohair!
Satt ute i den goa solen igår ett par timmar. Spann resterna från mina borstade Mohairlockar. Tog det som ett litet övningsgarn eftersom jag aldrig spunnit mohair förr. Det garnet blev fluffigt men med en massa noppor som jag med flit lämnade kvar. Garnet tillät mig att få in känslan för materialet när jag spann, så i går kväll framför tvn så kunde jag förlusta mig rejält med de fina mohairlockarna. De rann som vackert änglahår mellan fingrarna. En fiber som jag tycker påminner om alpacka men jag saknade potatismjölskänslan, alpackans torrhet när jag spann. Mohairen är också torr men på ett annat sätt. Tror det är silkeslooken i Mohairen som gör att den känns annorlunda att spinna. 

Jag tyckte i alla fall hemskt mycket om den. Lättspunnen och trevlig. Garnet väger inte mycket och det känns som en nära huden fiber tror jag. 60g blev 109 meter garn.

Trevlig torsdag, kör försiktigt ni som skall ut och flyga i kväll :)

****1 kommentar:

  1. Ser så mjukt och härligt ut, nu frestar du mig igen. Jag har mohair hemma så vem vet, kanske jag spinner lite jag också? Som vanligt imponerad av dina garn :)

    SvaraRadera