söndag 25 november 2012

Gråväder dagarna i ända.


 Gråvädret här hemma verkar aldrig ta slut. Dagarna är insvepta i ett grått fuktigt filter. Jag håller på att städa upp ute, runt torpet. Sommaren ska bort. Har inte haft någon riktig motivation, men nu rör det lite på sig. om än långsamt. Det mesta här behöver en make over, både inne och ute och säkert jag själv också. Sambon har köpt en vinterpump till dammen så fisken överlever (förhoppningsvis) Den ska flyttas från sin kartong till dammen... Det är i det tempot vi befinner oss, suck och stön.
 

I somras så skulle vi ha tvättat fasaden, tja det blev liksom aldrig av. Men några av fönstren renoverades med lite nytt kitt och ny färg. Knuttimret byttes. Kanske var det sommaren som aldrig kom som gjorde att arbetslusten liksom aldrig infann sig?

Nu under den gråa filten så försöker vi hinna med en del innan kylan kommer, om den kommer. Övervåningen är nästan tom. Nu ska de skivor som gubben satt upp innan oss plockas ner för att vi ska kunna kolla hur det verkligen ser ut... Sen ska det kollas och behandlas för trämask, vilket borde gjorts för länge sen. Hoppas att det finns något kvar av huset att försäkra : /

Det roliga är att sambon ligger på så, äntligen säger jag : )) Fast vi nu gör det bästa av det vi har så ska vi ta en tur och kolla på en gård. Lite utanför det område som sambon vill bosätta sig i men jag tycker det ligger så fint. 6,5 hektar bete + åker, gammalt boningshus, stor lada, hönshus. Fastigheten ligger precis vid en å... hög charmfaktor alltså. Med risk för att inte se felen ; ) Nå väl TITTA kan man ju alltid. Det finnas ju en risk att sambon ändrar sig och säger, ja man kan ju bo i detta ormåde.

Trevlig söndag på er, det var ett lite trist inlägg i dag men det är liksom så det känns just nu i min grå vardag : )

****

1 kommentar:

  1. Ja usch ett sådant gråväder det är. Just nu kommer här snöblandat regn...
    Tittar också in och önskar dig en fin söndagskväll och en strålande start på nya veckan. Kram Maria ♥

    SvaraRadera