lördag 28 juli 2012

Glädje ämnen.Här om dagen fick jag besked om saker som fullständigt slog undan benen på mig eller åtminstone något ben, så nu lätt haltande tar jag mig vidare i livet. Först så kändes allt bara nattsvart, hur ska jag gå vidare...

Men nu efter att ha ältat, vänd och vridit på min situation i några dagar så inser jag att jag lär överleva, jag kommer att läka och återhämta mig. Det får ta den tid det tar men herregud jag har ju alltid varit en fighter med ett positivt sinnelag. Jag har lättare att se glädjen i livet än sorgligheter. Så jag prövar att blogga igen, ser om jag kan skriva något som ger mig livsglädje. Och det finns ju sånt kvar i min tillvaro : )) I dag har morgonen och förmiddagen ägnats åt att ta hand om sånt som såtts i våras. Och det är ju GLÄDJE, stor Glädje, att ta hand om allt det som naturen nu bjuder på : )

Så här har spritsats ärter för förvaring i frysen.
Kålrabbi har skördats, skurits i tärningar, kokats in på burk för framtida grytor.
Lite färskpotatis har grävts upp ur landet
Färska ägg har hämtats i hönshuset
och några gurkor har plockats, lagts in i lag och lagts på burk.
Jag har fortfarande röda vinbär kvar på busken, de tänkte jag plocka av och göra några sista liter saft av : )

Känner mig trots allt otroligt priviligerad som har allt detta och mycket mer i mitt liv.

Skön lördag önskas er alla : ))

*******
4 kommentarer:

 1. Hur kokar man in tärnade kålrabbi på burk? Var himla nyfiken på att prova och så sådana i våras men jag visste inte vad jag skulle göra av dem... :)

  I övrigt så önskar jag dig en stor portion glädje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Här finns flera bra tips på långtidsförvaring av mat
   http://handbok.alternativ.nu/Mat/Konserveringsmetoder/Inkokning

   Själv så kokade jag bara upp mina kålrabbibitar i vatten, slog rabbibitarna och vattnet i väl rengjorda burkar (sköljer dem även i atamon/svampdödande medel)En del sköljer runt en skvätt ren sprit

   Sen skruvar jag på locket, inte vatten ändå upp till kanten utan 1-2 cm under burkens kant, rabbibitarna skall vara under vattennivån i burken. Sen in med burkarna i ugnen på 100 grader ca 1 timme i vattenbad, en vanlig plåt med vatten duger.

   Efter en timme tar jag ur dem och de får svalna. Det brukar höras ett *plopp* när tillslutningen av burkarna är klar när de avsvalnar. Sen förvarar jag burkarna svalt i tex skafferiet eller en jordkällare.

   Det är en smaksak om man vill ha annat gott med i burken också tex, kryddor, lök m.m.

   Så här kan man göra med all mat, det är bara innehållet och tillförslutningstiden som variera efter vad man vill förvara : )

   Hoppas att det gav svar på din fråga, annars fråga igen och tack för den uppmuntrande hälsningen. Sånt värmer <3

   Radera
 2. Allt ordnar sig förr eller senare, kul att höra att det går framåt, vad nu orsaken va´ att du fick söka efter bitarna, lycka till med resten!

  mvh. pling

  SvaraRadera
 3. Du glädjespridare, får inte tvivla. Någon som kan skänka andra så mycket trevnad och ro, förtjänar allt stöd i världen. Kramar och värme till dig. Marianne

  SvaraRadera