tag:blogger.com,1999:blog-7746002873695511703.post5504855891376087799..comments2023-04-23T17:46:10.810+02:00Comments on past seasons: Glädje ämnen.Unknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-7746002873695511703.post-48339492372547481222012-07-29T00:04:49.469+02:002012-07-29T00:04:49.469+02:00Du glädjespridare, får inte tvivla. Någon som kan ...Du glädjespridare, får inte tvivla. Någon som kan skänka andra så mycket trevnad och ro, förtjänar allt stöd i världen. Kramar och värme till dig. MarianneAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7746002873695511703.post-88445312225119258882012-07-28T23:44:15.672+02:002012-07-28T23:44:15.672+02:00Allt ordnar sig förr eller senare, kul att höra at...Allt ordnar sig förr eller senare, kul att höra att det går framåt, vad nu orsaken va´ att du fick söka efter bitarna, lycka till med resten! <br /><br />mvh. plingAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7746002873695511703.post-63754977828913212352012-07-28T21:01:18.718+02:002012-07-28T21:01:18.718+02:00Hej!
Här finns flera bra tips på långtidsförvarin...Hej!<br /><br />Här finns flera bra tips på långtidsförvaring av mat<br />http://handbok.alternativ.nu/Mat/Konserveringsmetoder/Inkokning<br /><br />Själv så kokade jag bara upp mina kålrabbibitar i vatten, slog rabbibitarna och vattnet i väl rengjorda burkar (sköljer dem även i atamon/svampdödande medel)En del sköljer runt en skvätt ren sprit<br /><br />Sen skruvar jag på locket, inte vatten ändå upp till kanten utan 1-2 cm under burkens kant, rabbibitarna skall vara under vattennivån i burken. Sen in med burkarna i ugnen på 100 grader ca 1 timme i vattenbad, en vanlig plåt med vatten duger.<br /><br />Efter en timme tar jag ur dem och de får svalna. Det brukar höras ett *plopp* när tillslutningen av burkarna är klar när de avsvalnar. Sen förvarar jag burkarna svalt i tex skafferiet eller en jordkällare.<br /><br />Det är en smaksak om man vill ha annat gott med i burken också tex, kryddor, lök m.m.<br /><br />Så här kan man göra med all mat, det är bara innehållet och tillförslutningstiden som variera efter vad man vill förvara : )<br /><br />Hoppas att det gav svar på din fråga, annars fråga igen och tack för den uppmuntrande hälsningen. Sånt värmer <3http://pastseasons.blogspot.comhttps://www.blogger.com/profile/12109887630256678310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7746002873695511703.post-37876506985885999922012-07-28T19:01:18.636+02:002012-07-28T19:01:18.636+02:00Hur kokar man in tärnade kålrabbi på burk? Var him...Hur kokar man in tärnade kålrabbi på burk? Var himla nyfiken på att prova och så sådana i våras men jag visste inte vad jag skulle göra av dem... :)<br /><br />I övrigt så önskar jag dig en stor portion glädje!Anonymousnoreply@blogger.com